Külhoni magyarok felsőoktatási előkészítő képzése Diaszpóra ösztöndíjpályázat

07/04/2020
A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázata felsőoktatási előkészítő képzésre diaszpórában élő magyar nemzetiségűek számára a 2020/2021. tanévre
Információk:
A PÁLYÁZAT CÉLJA

A külhoni magyarok felvételi-érettségi felkészítő képzése emelt szintű érettségi előkészítést nyújt olyan középiskolai végzettséggel (érettségi, vagy azzal egyenértékű, felsőoktatási intézménybe történő jelentkezésre jogosító bizonyítvány) rendelkező határon túli magyar fiataloknak, akik magyarországi felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni alap- és osztatlan képzésben. Az előkészítő év során ismétlésre és kiegészítésre kerülnek a szülőföldi középiskolában tanult tantárgyak azon ismeretei, amelyek szükségesek a magyarországi érettségi vizsgák letételéhez. A KKM az ösztöndíjjal a szülőföldi értelmiség képzését és utánpótlását kívánja támogatni.

A képzés időtartama: 10 hónap (2020. szeptember – 2021. június)
A KKM az ösztöndíjas hallgatók számára a képzés időtartamára az alábbiakat biztosítja:
– 45.000 Ft/hó ösztöndíj,
– ingyenes szaktárgyi és/vagy magyar nyelvi képzés,
– ingyenes tankönyvellátás,
– ingyenes kollégiumi elhelyezés,
– egészségügyi ellátás.
A tervezett ösztöndíjas keretszám: 12 fő.
A PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE
A pályázat elektronikus beadási (e-mailen történő elküldési) határideje: 2020. július 30. déli 12.00 óra (középeurópai idő /CET/ szerint). Az elektronikus beadás címe: htmelokeszito@mdakft.hu
A felvételi folyamat menete:
1.  2020. augusztus 7-ig: A Felvételi Bizottság értesítést küld a felvételi eredményéről a pályázó által megadott e-mail címre
2.  2020. augusztus 11. déli 12.00 óráig: A felvételin megfelelt pályázóknak a megadott formanyomtatványon nyilatkozniuk kell, hogy fenntartják-e pályázati szándékukat.
3.  2020. augusztus 14.: A Bíráló Bizottság ülést tart, melyen a felvételi eredmények, valamint a Bíráló Bizottsághoz benyújtott észrevételek elbírálása alapján javaslatot tesz az ösztöndíjasok személyére a külgazdasági és külügyminiszter számára.
4.  2020. augusztus 31-ig: A KKM értesíti a pályázókat a pályázat eredményéről elektronikus úton.
A pályázót érintő költségek:
• a magyarországi felsőoktatási intézménybe történő jelentkezéshez szükséges felvételi eljárási díj, ill. a magyarországi érettségi vizsgákra történő jelentkezés eljárási díjai, melyekről majd a www.felvi.hu és www.oktatas.hu honlapokon lehet tájékozódni.
• utazási költségek
• étkezési költségek
• személyes költségek
• utazási bérlet (tömegközlekedési eszközökön való utazáshoz) • javasolt havi költőpénz (az étkezés és személyes költségek fedezésére): kb. 150–200 USD / hó
• szükség esetén tanulmányi vízum beszerzése az illetékes magyar külképviseleten
További Információk, tájékoztatás
Honlap: https://balassischolarship.kormany.hu/leiras-hataron-tuli-elokeszito
E-mail: htmelokeszito@mdakft.hu
Puskás Cecília oktatásszervezési előadó, Tel.: +36-1-800-9483
Együd Bence Norbert képzésvezető-oktató, Tel.: +36-1-800-9487
Cím: KKM MDA Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út. 57. III. épület

Török Réka Dalma

Gyakornok (margeting, social media) 2019. februárban a férjem munkahelyétől kaptunk egy lehetőséget, hogy Amerikába költözzünk, így pár hónappal később 8 bőröndünkkel együtt földet értünk New Jersey-be. Korábbi terveink között nem szerepelt, hogy elhagyjuk Európát, de nem szerettük volna kihagyni ezt a lehetőséget…és milyen jól döntöttünk 😊 Én nyelvismeret és munka nélkül, mondhatni „potyautasként” érkeztem, és eleinte fogalmam sem volt, hogy mit is csinálhatnék itt kint. Az első év nehézségei után rátaláltam a HungarianHub-ra, ahol úgy érzem hasznos tagja lehetek az itteni magyar közösségnek, és marketing gyakornokként szakmailag is fejlődhetek. Szabadidőm nagy részét szeretem a szabadban, parkokban tölteni a család négylábú tagjával vagy Manhattan utcáit járva új helyeket felfedezni.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.