A hazaszeretet érzését nem lehet elég korán elültetni a szívekben. Hisszük, hogy ha megfelelően gondozzuk, akkor ez az érzés egy életen át kitart. Ebben a szellemben indítjuk el a Hazánk büszkeségei c. rajzpályázatunkat, amelyre nem csak a Kárpát-medence, hanem a diaszpóra magyar fiataljainak az alkotásait is várjuk. Célunk, hogy a legkisebbektől a nagyobbakig elindítsunk egy olyan gondalatmenetet, amely a magyarság iránti érzelmekre fekteti a hangsúlyt. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a pályázat útján tudatosan irányítsuk a fiatal művészeknek a figyelmét arra, hogy számukra a kultúránk, a földrajzi adottságaink vagy a történelmi eseményeink, témáink is fontosak legyenek.

A hazaszeretet, a Magyarország iránt érzett büszkeség egy összetett, sokrétű dolog, de mi most arra kérünk mindenkit, hogy a sok közül egyet válasszon ki, lehet ez egy hely, egy esemény, egy magyarságra jellemző dolog, egy történelmi/irodalmi/tudományos személy vagy akár egy találmány, hungarikum stb. Arra számítunk, hogy a sok különféle rajzból összeáll, hogy mi az a sok száz dolog, ami miatt büszkék lehetünk a hazánkra.

Négy pályázati kategóriában általános iskola alsó 1-2. osztályosok, általános iskola alsó 3-4. osztályosok, általános iskola felsős és középiskolások rajzait várjuk A4 vagy A3 méretű lapra. A nevezéshez kérjük, küldjétek el nekünk a rajzot digitális formában: fényképezzétek le, esetleg scanneljétek be és a honlapon található jelentkezési űrlap kitöltése után küldjétek el az ott megadott e-mail címre.

A rajzpályázatunkra érkezett nevezéseket két külön kategóriában fogjuk értékelni. Egyrészről szakmai zsűri által, másrészről korcsoportonként leválogatott 20 legjobbat közönségdíjas kategóriában is.

Az alábbiakban a versennyel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre igyekszünk válaszokat adni.

Amennyiben további kérdéseitek lennének, keressetek minket a info@fiatalokanemzetert.hu e-mail címünkön, vagy Facebook-oldalunkon keresztül.

A jelentkezési űrlapot ide kattintva éred el

 

Mettől meddig tart a verseny?

A versenyre nevezni 2023. október 10-től 2023. december 4-ig lehet. Eredményhirdetés 2024. január 15-én lesz.

Mi alapján dől el, hogy ki nyeri a versenyt?

A határidőig beérkezett pályázatok két kategóriában is értékelve lesznek. Egyrészről az összes nevezést értékelni fogja egy szakmai zsűri, ahol korcsoportonként ki fogják választani a három legjobbat. Másrészről korcsoportonként a 20 legjobb közönségdíjas kategóriában is indul, ahol a kedvelések száma lesz mérvadó és kategóriánként a három legtöbb szavazatot kapót fogjuk díjazni.

Miként fog zajlani a közönségdíjasok kiválasztása, a facebookos szavazás?

A határidőig beérkezett pályaművekből kiválasztásra kerül korcsoportonként a 20 legszebb rajz (összesen tehát 80), amelyeket 2023. december 11. és 2024. január 7. között teszünk a közzé a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány Facebook-oldalán (hetente 1 összesítő posztban 20 darabot). Ezekre a nevezésekre kedveléseket is lehet gyűjteni, a három legtöbb kedvelést kapó nevezés kap első, második és harmadik helyezettnek megfelelő díjat a közönségdíjas kategóriában.

Annak érdekében, hogy az oldalra később kikerülő nevezésekre is legyen még idő lájkokat gyűjteni, a megosztások lezárulta után egy hétig (január 14-ig) még lehet szavazni. Az eredményhirdetés időpontja: 2024. január 15.

Pontosan miről lehet rajzot küldeni?

Bármilyen, a hazaszeretetet, a Magyarország iránt érzett büszkeséget bemutató dolgot. Tudjuk, hogy ez egy összetett, sokrétű dolog, de mi most arra kérünk mindenkit, hogy a sok közül egyet válasszon ki: lehet ez egy hely, egy esemény, egy magyarságra jellemző dolog, egy történelmi/irodalmi/tudományos személy vagy akár egy találmány, hungarikum stb. Arra számítunk, hogy a sok különféle rajzból összeáll, hogy mi az a sok száz dolog, ami miatt büszkék lehetünk a hazánkra.

Milyen eszközöket használhatok a rajzhoz?

Készülhet grafittal, színes ceruzával, tollal, zsírkrétával, filctollal és festékkel is. Lehetnek színesek és egyszínűek is.

Ki indulhat a pályázaton?

A következő korcsoportokba tartozó fiatalok nevezéseit várjuk határon innen és túlról, valamint a diaszpórából:

Általános alsó 1-2. osztály
Általános alsó 3-4. osztály
Általános felső
Középiskola

 

További információk az alábbi linken érhetőek el! 

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.