Hello HungarianHub!
Faragó András vagyok és reményeim szerint a jövőben gyakrabban találkozunk majd ezen az oldalon.
Egy álmom vált valóra azzal, hogy Amerikába költöztünk és szívesen osztom meg az élményeimet, tapasztalataimat, érzéseimet. Aki ismer, az tudja, hogy szeretek beszélni, mindig van véleményem és általában nem is rejtem véka alá…

De kezdjük a tényekkel: 1978. augusztus 27-én születtem Debrecenben. Édesanyám, Mária szülővárosomban Hajdúszoboszlón él. Édesapám, András sajnos nemrég itthagyott minket. Húgom, Annamária 3 évvel fiatalabb nálam, Budapesten dolgozik dietetikusként.
Iskoláimat Hajdúszoboszlón, Debrecenben, Kecskeméten és Szegeden végeztem.
Feleségemmel Orsival 2014-ben házasodtunk össze, jelenleg Cincinnatiban, Ohio államban élünk.

Gyermekkoromban két álmom volt, jogász és sportriporter lenni.
Jogi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem 2004-ben, de valójában egy percet sem dolgoztam a “szakmámban”, mivel az egyetem alatt elkezdtem a másik álmomat megvalósítani: egy médiaiskola elvégzése után 2001 elejétől az RTL Klubnál dolgoztam. Alig egy hónapos, a Reggeli című műsornál eltöltött gyakornokoskodás után a csatorna sport osztályára kerültem, ahol riporter, szerkesztő, később utazó Forma-1 riporter lettem, sőt néhány alkalommal műsorvezetőként is kipróbálhattam magam.
 Évekkel később at RTL mellett (az azóta már megszűnt) Sport Klub kábeltévénél előbb a román csatorna producereként dolgoztam, majd a magyar Sport Klub is a felügyeletem alá került.
2010-től 2017-es Amerikába költözésünkig a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) sajtófőnökeként a szövetség honlapjának felelős szerkesztése, sajtóközlemények, hírlevelek írása mellett a szövetségi kommunikációs stratégia irányítása, rendezvények, sajtótájékoztatók szervezése és levezetése is a feladataim közé tartozott.
Ezzel párhuzamosan 2011-től a magyar televíziós piac dinamikusan fejlődő szereplője, a DIGI Sport televízió főszerkesztői feladatait is elláttam. Mivel a sporttelevíziózás ekkorra igazi szerelmemmé vált, fantasztikus érzés volt egy fiatal szerkesztőséget vezetni, élő közvetítéseket, új műsorokat megvalósítani, új arcokat felfedezni.

Amerikában 2000 nyarán jártam először, a floridai rokonokat látogattam meg. Nagy hatással volt rám az az út, úgy is mondhatom, hogy azonnal ráéreztem az országra.
A feleségemmel (akkor még barátnőmmel) 2010 után minden évben egy-két (néha három…) alkalommal az USA-ba jöttünk nyaralni, mindketten álmodoztunk arról, hogy milyen lehet a tengeretúlon élni. Jellemző, hogy a nászútunk egy 3 hetes AMERIKAI körút volt…

Aztán Orsinak 2017-ben a munkahelyén felkínáltak egy állást a cég egyesült államokbeli központjában és úgy döntöttünk, hogy belevágunk a kalandba. Én felfüggesztettem a magyarországi karrieremet, összecsomagoltunk és… azóta itt vagyunk. Két év lakásbérlés után nemrég megvettük az első saját házunkat Cincinnatiban és szeptemberben bővül a családunk egy kislánnyal.

Az ittlétünk eleje nem volt könnyű, mert sokminden másképp működik, mint Magyarországon, sokmindent szoknunk kellett, de az sokat segített, hogy Amerikát nem a nulláról indulva kellett megtanulnunk, illetve hogy idővel barátokra leltünk itt. Évente próbálunk két alkalommal hazautazni Magyarországra és persze, vannak dolgok (főleg a család és a barátok), amik hiányoznak otthonról, viszont próbáljuk mindig ott jólérezni magunkat, ahol éppen vagyunk. Ez egyelőre kiválóan működik. Úgy is mondhatnám, hogy otthonról járunk haza. Talán ez írja le legjobban a helyzetünket.
Az elmúlt több, mint 2 év alatt rengeteget utaztunk az országon belül is (erről biztosan fogok majd itt írni bővebben), azt hiszem 24 államban jártunk eddig. Új kedvenc helyeket fedeztünk fel és folyamatosan bővül az “idemégmindenképpelekellmennünk” listánk is.

A költözés és a munkavállalói engedélyem megszerzése után itt belevágtam a munkakeresésbe, ami sajnos a mai napig tart. Be kellett látnom, hogy kommunikációs, televíziós szempontból Cincinnati egy kisvárosnak számít, számomra kevés valós lehetőséggel.
Azért szerencsére nem szakadtam el teljesen a médiától, a DIGI Sport amerikai tudósítójaként hetente jelentkezem egy-egy olyan anyaggal, amely reményeim szerint a magyar sportrajongókat is érdekelheti. Picit úgy érzem magam, mintha ez a munka visszatekerte volna az időt, úgy 15 évvel. Fiatalabb nem lettem tőle (sajnos), de nagyon élvezem.
Ezért is örültem nagyon, amikor Pazaurek Piros megkeresett azzal az ötlettel, hogy segítsek tartalommal megtölteni a HungarianHub-ot. A honlapon a terveim szerint a hírszerkesztés mellett heti rendszerességgel jelentkezem majd saját blogommal is, amiben az én szubjektív amerikai élményeimet szeretném megosztani az olvasókkal.
A 2017-es megérkezésünk óta gyűjtögetem a telefonomban azokat a dolgokat, amelyek pozitív vagy negatív értelemben megfogtak itt az Egyesült Államokban, szóval nem félek attól, hogy a közeljövőben kifogynék a témákból.
Viszont szívesen fogadok minden kérdést, ötletet, témajavaslatot. Az elérhetőségeim lejjebb találhatóak.
Személyes mottóm: „Légy mindig elégedett, de soha ne elégedj meg!”

Elérhetőségeim:
Web: faragoandras.hu
E-mail: andras@hungarianhub.com, andrasfarago@yahoo.com
Instagram: @faragoandras
Twitter: @andrasfarago

Faragó András

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Bejelentkezés

Regisztrálás

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.