KultúraAz ideális zene

06/11/2021Hegyi Réka
A Pannon Filharmonikusok június 16-án 19.00 órakor Az ideális zene címmel tartja utolsó hangversenytermi koncertjét ebben az évadban. Ideális zárása egy semmiképpen nem ideális évadnak!
Forrás: www.pfz.hu

Hatással vagyunk egymás életére: ideállá és inspirációvá válhatunk egymás számára. Nem voltak ezzel másképp azok az alkotók sem, akiknek műveivel találkozhatunk. Mindenkinek mást jelent az ideális zene. A pécsi zenekar műsorát egyrészt „ideális” szerzők jegyzik, másrészt a komponisták találkozását hallhatjuk magával az ideállal.

Haydn optimista és tavaszias hangvételű 10. szimfóniáját a szintén fiatal és reménytelenül szerelmes Bartók követi. Hegedűművész szíve hölgyének komponált hegedűversenyt, de a szerelem viszonzatlan, a versenymű pedig Bartók életében a fiókban maradt. Schubert nagyszerű V. szimfóniája zárja az estet, melyben a 19 éves Schubert Mozarttal való „találkozásáról” vall.

Pusker Júlia hegedűművész, „a hegedű valódi arisztokratája” lesz az est szólistája, akire már a nemzetközi közönség is felfigyelt.

A zenekar vezető karmestere, Varga Gilbert vezényel.

 

 

 

 

Forrás: Győrmárton Rita

marketing menedzser

Pannon Filharmonikusok – Pécs Nonprofit Kft.

E-mail: marketing@pfz.hu

jegyek: www.pfz.hu

Hegyi Réka

Hegyi Réka vagyok. 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Privacy Policy

Terms of Use

Adatkezelési szabályzat

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Bejelentkezés

Regisztrálás

Please select all the ways you would like to hear from us

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.