KultúraMegavers a Diaszpórában 5. verseny

04/03/2020HungarianHub

Bárhol járunk a világban, ha egy magyar verssel találkozunk, akkor akaratlanul is megdobban a szívünk. A versek ki tudják fejezni azt, amit érzünk s gondolunk, ha saját szavainkkal nem is vagyunk erre képesek. A nemzeti érzés fontos, különösen 2020-ban, amikor az összetartozás évét ünnepeljük. Az idei Megavers a Diaszpórában tematikája is ebben keresendő.
A 11 éves versenyt 2009-ben a Szolnok Televízió, és a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a költészet napja alkalmából indította el. A verseny célkitűzése volt, hogy a közönség tehetséges fiatalok modern tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.
E rendezvény mintájára Kanadában 2016-ban rendezték meg a Megavers a Diaszpórában elnevezésű versenyt. Az összetartozást szem előtt tartva, a szolnoki kezdeményezést folytatva szervezzük meg az 5. tehetségkutató versenyünket, melynek célja, hogy a tengerentúli diaszpórában (Észak-, Közép-, Dél-Amerika, és Ausztrália) élő magyar származású, vagy magyar nyelvet beszélő fiatalok körében ösztönözzük a magyar szépbeszéd ápolására, kultúra terjesztésére, továbbá, hogy a diaszpórában népszerűsítsük a magyar klasszikus és kortárs költők műveit.
A nagy sikerre való tekintettel folytatni kívánjuk a programot, ezért 2020-ban, az összetartozás évében is újra meghirdetjük a versenyt Megavers a diaszpórában 5 címmel.

A Megavers a Diaszpórában 5. facebook eseménye az alábbi linken elérhető: https://www.facebook.com/tengerentulimegavers/

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Privacy Policy

Terms of Use

Adatkezelési szabályzat

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Bejelentkezés

Regisztrálás

Please select all the ways you would like to hear from us

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.