Amerikai életProgramokSiker sztoriSport KupaTeqball: magyar találmány Amerikában

03/17/2021Faragó András
A sportos sikertörténet az Egyesült Államokban is hódít
A sportban járatosak az elmúlt néhány évben biztosan hallottak már a TEQBALL sportágról, amely 2014-ben Magyarországról indult el világhódító útjára.

A labdarúgással rokon, de az asztaliteniszhez hasonlóan (egy hajlított) asztalnál játszott játékban van egyéni- és párosverseny is. Eleinte ping-pong focinak hívták és valljuk be, hogy ez a név rendkívül találó.
Talán a magyar kitalálókat is meglepte a teqball villámgyors elterjedése a világban: már több, mint 100 országban van nemzeti szövetség, túl vannak 3 világbajnokságon (2017, 2018, 2019) és a Svájcban székelő Nemzetközi Teqball Szövetség a GAISF (Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége) teljes jogú tagja.

Nem meglepő tehát, hogy a sportág egy ideje már az Egyesült Államokban is jelen van. A hétvégén két páros versenynek ad otthont Cincinnati, ahol testközelből ismerkedhetnek meg az érdeklődők a feltörekvő sportággal.

Mindkét verseny a GameTime Training Centerben (https://gametimetrainingcenter.com) lesz megtartva. Szombaton, március 20-án egy koedukált páros viadalt, míg 21-én vasárnap egy női páros versenyt rendeznek. Mindkettőből ezek lesznek a legelsők az USA középnyugati régiójában.

Akit tehát érdekel a magyar találmány, a TEQBALL, az látogasson el a hétvégén, március 20-21-én Cincinnatiban a GameTime Training Centerbe!

Faragó András

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Privacy Policy

Terms of Use

Adatkezelési szabályzat

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Bejelentkezés

Regisztrálás

Please select all the ways you would like to hear from us

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.