KözlekedésKözösségekTíz kicsi díva- Izgalmas női sorsok

05/21/2020HungarianHub
Ha három művésznő összefog. Karafiáth Orsolya és Péterfy Bori és Boros Anna közös projektbe fogott Tíz kicsi díva címmel. Különleges websorozatot készítettek, melyben az akutális helyzetre reflektálva mutatja be a szerző  Maffia-klub című kötetét. A történetben egy férfi halálát bemutatva ismerhetjük meg tíz nő sorsát, személyiségét.

Nézzétek meg! Nagyon izgalmas!

A szerző és a Tíz kicsi díva
Karafiáth Orsolya
1976-ban született Budapesten, költő, író, újságíró, műsorvezető, jelenleg a Magyar Narancs kultúrrovatának vezetője. Eddig négy verseskönyve jelent meg (A Lotte Lenya titkos éneke 1999-ben, a Café X 2004-ben, A cigánykártya 2009-ben és Él 2015-ben ), három regénye (A Maffia-klub – 2008, Kicsi Lili – 2013, Szirén – 2017) és egy novelláskötete 2019-ben, Amikor a mama lelegelte a papa haját című.
TÍZ KICSI DÍVAA sorozat lírai vallomások sora, tizenkét nő monológja, akik egykor főiskolai barátnőkként, sőt elválaszthatatlan „maffiázókként”, habzsolták az életet, és akik évek múltán – félresikerült, elszalasztott, beteljesült és romba dőlt szerelmekkel a szívükben – újra “összejönnek”, hogy megfejtsék annak a férfinak a titkát, akihez mindannyiuknak köze volt; az imádott, gyűlölt, vágyott és halálra ítélt Lajos eltűnésének rejtélyét.Mert Lajos eltűnt. Hiába küld úti beszámolókat Prágából, Isztambulból vagy Indiából, a leveleket mintha nem ő írná, a hangja hamisan cseng, a stílus nem rá vall. Valaki szerepet játszik, és a bolondját járatja velük. Valaki lajosabb akar lenni Lajosnál…

A regény 2004-ben játszódik, de a nyomozás szálai hét évvel korábbra nyúlnak, mikor a lányok zöme még együtt járt a Tanárképző Főiskolára. Akkor még a terveik világosak voltak, tanárnak készültek. Ám mindenkit máshová sodort az élet.

Ágota – a nagy elődöt, Agatha Christie-t megidézve – próbál a rejtélyes gyilkos (gyilkosok?) nyomára bukkanni. Felkeresi barátnőit, regényrészletek, e-mailek, levelek és naplóbejegyzések sorát olvassa el, vallomásokat hallgat, amikből kiderül, az egykor ártatlannak hitt barátságok mögött szerelemféltés, árulás, irigység, bosszú (és ami bűnt ismer még a női szív) munkálkodott, és mindez egy férfi miatt…

Álkrimi suta nyomozással, ahol a hangsúly a női sorsokon van.

 

A premier-videó itt látható:

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Privacy Policy

Terms of Use

Adatkezelési szabályzat

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Bejelentkezés

Regisztrálás

Please select all the ways you would like to hear from us

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.