Híres magyarok AmerikábanKultúramagyar hírességekValami AmerikaTony Curtis: 10 éve hunyt el a hollywoodi színészlegenda

09/30/2020Faragó András

Magyar származására mindig rendkívül büszke volt.

85 éves korában, 2010. szeptember 29-én a nevadai Hendersonban, szívroham következtében hunyt el a New Yorkban született, de szülei révén mátészalkai származású hollywoodi filmcsillag.
Leghíresebb alakításai közé tartozik a „Van aki forrón szereti” című vígjáték, amiben Marilyn Monroe és Jack Lemmon partnere volt, Magyarországon pedig hatalmas népszerűségre tett szert az 1971-ben forgatott 24 részes angol tévésorozat, a „Minden lében két kanál” (The Persuaders) révén, amiben Roger Moore volt a társa.
Pályafutása során 130 produkcióban szerepelt, két jelölést kapott a Golden Globe-díjra, 1959-ben pedig Oscar-díjra is jelölték „A megbilincseltek” főszerepéért. Kétszer nyerte el a Golden Globe égisze alatt átadott Henrietta-díjat, a „Legkedveltebb férfi filmsztár” kategóriában.
Érdekesség, hogy megrögzött cigarettaellenes volt: Roger Moore-nak és Michael Caine-nek is ő segített leszokni a dohányzásról.
Tony Curtis többször is járt Magyarországon, sőt 2008-ban elvállalta egy reklámfilm főszerepét is, amiben az amerikaiak számára kívánták népszerűsíteni hazánkat.

Tony Curtis és első felesége Janet Leight

Nyugodj békében, Tony!

Faragó András

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Privacy Policy

Terms of Use

Adatkezelési szabályzat

Minden jog fenntartva | Az oldalt büszkén lefejlesztette és térítésmentesen adományozta a Marketing X-Rays

Bejelentkezés

Regisztrálás

Please select all the ways you would like to hear from us

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.