Cserkész hírek-A clevelandi cserkészek a Szent Imre templomban tartották meg hagyományos karácsonyi műsorukat

01/23/2020

Patarica Edvin KCSP ösztöndíjas, ismét készített egy kiváló beszámolót a clevelandi cserkészekről.

Clevelandban már több mint negyven éves hagyománya van a cserkészek által bemutatott karácsonyi műsornak. Idén december 20-án tartották a karácsonyi ünnepi hangulatot emelő előadásukat.

Felkészülés szempontjából igen komolyan megtervezett műsorról beszélhetünk, hiszen már tavasszal elkezdődtek az előkészületek, ötletelések a vezetőkkel, anyaggyűjtés, majd a nyár folyamán rajzolódott ki a konkrét programterv. Ami nagy mértékben könnyíti a munkát, az a folytonosság, és az előző évek tapasztalata. Viszont nehezíti a felkészülést, hogy csak a cserkészgyűlések alkalmával tudnak a vezetők foglalkozni a gyerekekkel; kevés idő jut a gyakorlásra, hogy az ne váljon a cserkészmunka rovására. Az idei műsor talán abban különbözött az eddigiektől, hogy a szervezők több cserkészszülőt bevonták, emellett több fiatalról derült ki, hogy ügyesen játszanak hangszereken, ezert őket is bevonták, egyfajta bíztatásként, hogy jó az, amit csinálnak, és hogy megmutathassák ügyességüket.

A csapatparancsnokok üdvözlete, illetve a nyitóimát követően a legkisebbek kezdték meg a műsort: csengőszóval vonultak a templomba, majd elénekeltek a Jézuska, Jézuska című karácsonyi éneket, ezt követte a vonós hangszereken játszó cserkészek zenéje. A fiú csapat bemutatott egy hagyományörző betlehemi pásztorjátékot, a leány csapat kántálással tette szebbé az ünnepet. A szervezők családias hangulatot teremtettek azzal, hogy bevonták a közönséget a számok közötti éneklésbe.

A karácsonyi műsoron közel 300 magyar vett részt, ami bizonyítja, hogy Clevelandban van magyar közösségi munka, összetartás, és igény kulturális rendezvényekre. Köszönet Solomon Ilonának az elmondottakért, és a karácsonyi műsor szervezéséért.

Patarica Edvin, Korosi Csoma Sandor osztondijas, Cleveland, OH, USA

KMCSSZ sajtoszolgalata

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.