Amerikában is otthon vagyok!- Exkluzív interjú a Hungarian Summit egyik sztárvendégével

02/13/2020
Magyarországi téliszünetéből hazaérve adott exkluzív interjút philadelphiai otthonából Oroszlán Szonja. A Hungarian Summit Amerikában idén, első alkalommal lesz megrendezve, melynek ő az egyik meghívott sztárvendége. Amerikai életéről, mindennapjairól beszélgettünk a „Valami Amerika” sztárjával.

Kép forrása: Oroszlán Szonja

Milyen volt most visszaérkezned?

Mindig jó érzés. Ez úgy van, hogy van az itthon, meg van az otthon. Attól függ hol vagyok az az itthon, és ahova megyek az az otthon. Most már négy és fél éve abszolút Amerikában élek, de az az igazság, hogy mindig is jöttem-mentem, mert a fél családom itt él. Sok barátom is van, ők főleg amerikaiak. Magyarországon is van egy masszív baráti brigádom, akikkel 28 éve vagyunk együtt. Velük töltöttem az utolsó otthoni napokat.

Mi volt a hívószó a Hungarian Summitnál?

A „Valami Amerika” kapcsán kerültem kapcsolatba az eseménnyel. Le lesz vetítve a film első része és utána lesz egy közönségtalálkozó. Mindig nagyon jólesik az ilyen személyes találkozás. Kapom a visszajelzéseket a nézőktől, hogy még mindig mennyire szeretik ezt a filmet. Nagyon sokat lehet ezekből tanulni. Daytona Beachen egyébként még nem jártam, úgyhogy nagy örömmel elvállaltam ezt a felkérést.

Mit jelent neked Amerika, mit ad neked?

Gyakorlatilag a diplomám megszerzése óta abban a szerencsés helyzetben voltam otthon, hogy folyamatosan dolgoztam, körülbelül 15 évet. Azt mondhatom, hogy töretlen volt a pályám, ami nagyon jó, de néha azért elkap a gépszíj és akkor jó megállni egy pillanatra. Ilyenkor az ember megnézi az életét más szemszögből, hogy mit is akar. Amikor az ember benne van a dolgokban nyakig és elmerül valamiben, talán még a látótere is beszűkül. Ekkor nem biztos hogy tisztán lát, én ezért egy picit kitágítottam a látásmódomat és a saját életemet is. Amerika annyira messze van és annyira más. Én mindig szeretek új dolgokat megtapasztalni, új dolgokat csinálni, utazni, látni, más élethelyzetekbe lenni. Nyilván ezek mind nagyon nehéz dolgok. Amikor az ember elköltözik máshova, csak az tudja hogy az mennyi minden nehézséggel jár, aki kezdett már új életet külföldön. Ezzel persze nagyon sokat is tanultam magamról. Egyébként egy dolog hiányzik, a jó magyar konyha, a finom ízek.

Mesélnél arról mikkel foglalkozol mostanában?

Amerikában elvégeztem egy állatorvos-asszisztensi két évet, mert állat rehabilitációval szeretnék foglalkozni. A gyakorlatban egy állatkórházban dolgozom, ami fantasztikus, hihetetlen élmény. Lovakkal szeretnék majd egyébként a végén foglalkozni, úgyhogy ezzel a diplomámmal alapoztam ezt meg. Most továbbmentem és lóterápiás-masszázst tanulok, ami egy másfél éves képzés lesz, mindenféle gyakorlattal, terepszemlével jár és szakmai gyakorlaton is részt kell vennem különböző lovardákban. Ez a terápia tulajdonképpen segíti a lovak teljesítményét, valamint mindenféle stressz gócpontok – amik lelki-, idegi-, vagy fizikaieredetű gondok – elengedésében segíti őket.

Egyébként dolgozom két nagy orvosi egyetemnél is színészként. Az oktatási részlegen szimulációs helyzeteket kreálunk és bemutatjuk az orvostanhallgatóknak. Úgy gyakorlatoznak és vizsgáznak, hogy bekerülnek valós és életszerű szituációkba. Ez egyébként elég széleskörű feladat, az én dolgom a szituációs játékok mellett kiértékelni és osztályozni őket, az én kereteimen belül. Nem utolsó sorban én is rengeteget tanulok így az egészségügyről. Itt Amerikában nyitott szemmel kell járni, tényleg szinte elképzelhetetlen mennyi lehetőség van, csak nem szabad szemellenzőt viselni. Szerintem, ha valaki szorgalmas, az megtalálja magában a lehetőséget. Engem nem vonz a hollywoodi sztár élet, szerintem végtelenül nehéz lehet.

Kép forrása: Oroszlán Szonja

Tényleg nem csábít a hollywoodi karrier? Az emberek valószínűleg azt várják, hogy ha egy színész külföldre költözik, akkor biztosan kint is színészkedni akar. Én nem színésznek jöttem ki, és szerintem nem is kell annak lennem. Én embernek jöttem ki. Ugyanolyan szinten befutni, mint Magyarországon nagyon komoly elvárás lenne. Ettől függetlenül tavaly leforgattam két független filmet. Van egy ügynököm, aki hozogat néha dolgokat, amiket nagyon szívesen megcsinálok, de tényleg nem ezért jöttem ki. Nekem nagyon szép karrierem van és volt a hazai pályán. Nem akarom lezárni, de nem kell és nem is lehet ugyanazt akarni itt szerintem. Pont azért jöttem el, hogy megnézzem, hogy mi van még bennem, mi az, ami érdekel. Az állatokkal kapcsolatos tanulmányaim sem jöttek volna otthon szerintem, hogyha én nem adom meg magamnak ezt a lehetőséget. Azóta is nézegetem, hogy mik vannak még a tarsolyban. Ez a ,,kijövök és amerikai színész leszek” teljesen másképpen működik, mint ahogy elképzeljük és nagyon nehéz is. Szerintem egy élet nem arról szól, hogy ugyanazt kell csinálni mindig, lehet váltani és teljesen másba is belekezdeni.

Mit szeretsz a legjobban Amerikában?

Amit nagyon szeretek, hogy itt az emberek hagyják élni egymást. Azért a lehetőségek országa, mert senki nem kritizálja a másikat a döntéseiért, senki nem szól bele. Mindenki hagyja, hogy úgy csináld a dolgaidat, ahogyan azt te szeretnéd. Senkinek nincsenek elvárásai, és nem ítélkeznek egymásról. Nincs kritizálás. Itt, ha valaki mondjuk hatvan évesen egyetemre akar menni, nem röhögik ki. Nyugodtan és tényleg bátran kezdhet az ember abba amit szeretne. Itt mindent úgy tudok csinálni, ahogyan én szeretném, minden kritika nélkül és ez nagyon jó. Amúgy, nagyon nehezen viseltem Magyarországon, hogy mindenkinek mindenhez van hozzászólása, akár ért hozzá akár nem. Jól érzem itt is magam, mindehol tárt karokkal fogadnak. Csak egy példa, amikor az állatkórházban elkezdtem dolgozni, az úgy volt, hogy csak úgy odamentem és jelentkeztem. Elmondtam, hogy semmilyen gyakorlatom nincsen, de végzem a sulit és tudom, hogy én ezt a munkát meg tudom csinálni. Ez az őszinteség annyira megtetszett nekik, hogy felvettek.

Van valamilyen új hobbid ami már Amerikában kezdődött?

Mivel én nagyon szeretek utazni, ezért nagyon sokszor lóhátas utakat szoktam megszervezni. Voltam tavaly Montánában, ott a hegyekbe tereltük a marhákat. a következő majd Texas lesz, ott elmegyünk majd egy rodeóra is. Bárhová is utazok, mindig megpróbálok lóháton menni. A lovaséletbe ha egyszer beleszeretsz, abból már nem szabadulsz. Egyébként a lovaglás és a jóga az mindig benne volt az életemben, itt csak folytatom. Amerikában annyiféle lehetőség van belföldön utazni, bőven van mit megnéznem. Philadelphiából nagyon könnyű kiindulni mindenfelé és elkalandozni, felfedezni új helyeket. Sokszor látogatom meg az unokatestvéreimet Kaliforniában is. Amint lehetőségem adódik, mindig úgy igyekszem, hogy el tudjak menni valamerre.

Szonjával, a Hungarian Summit rendezvényein Floridába, Daytona Beachen találkozhatnak 2020. március 26-28. között. Még több információt kaphatnak ha a linkre kattintanak:  https://szonjaoroszlan.com/

Jegyet vásárolni tudtok, ha ide kattintatok: Hungarian Summit Jegyvásárlás

Cikk készítője: Barnyák Mónika

monika@hungarianhub.com

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.