Hungarian Summit sajtóközleménye

02/06/2020
Hungarian Summit 2020 – FRISSÍTVE!
Daytona Beach, 2020. március 26-28. 
Már kaphatók jegyek, az év legizgalmasabb magyar-amerikai rendezvényére! 

Március végén egy vadonatúj kezdeményezés valósul meg a floridai Daytona Beach-en: a nonprofit HungarianHub szervezésben kerül megrendezésre az első Hungarian Summit konferencia és workshop, ahol az üzleti-, kulturális- és közösségi élet résztvevői adnak randevút egymásnak. 

A Magyarország washingtoni nagykövete, Dr. Szabó László által megnyitott nemzetközi találkozó egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy minden területen tovább építhessék a magyar-amerikai kapcsolatokat.  

Az esemény kiemelten fókuszál a diaszpórában élő magyar közösségekre, igyekszik a felsőoktatási kapcsolatokat is erősíteni a két ország között, valamint az üzleti területen a University of Central Florida Business Incubator Programja is segít megismerni a magyar start-up vállalkozásokkal az amerikai piac lényegét. 

A háromnapos rendezvényen – a szakmai kerekasztal beszélgetések mellett – olyan neves előadókat hallgathatnak meg az érdeklődők, mint Szabó Péter motivációs tréner. A hangulatról Aranyosi Péter humorista, Hevesi Tamás és az EDDA Művek gondoskodnak majd. 

summit zárónapja egybeesik a 6. Magyar Fesztivállal, ahol többek között Marozsán Erika és Oroszlán Szonja színésznőkkel és Herendi Gábor filmrendezővel is találkozhatnak majd a fesztiválozók 

 

A Hungarian Summit 2020 szervezőinek közleménye

 

Miből finaszírozzák a Hungarian Summit-ot?

A HungarianHub Inc. nonprofit szervezet.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényt első körben saját magántőke bevonásával, helyi amerikai és magyar szponzorok segítségével, jegyek eladásából és a közösségi szekciót a BGA által támogatva kívánjuk megvalósítani.

A magyar közösség példaértékű összefogást mutatott, hiszen az “American Hungarian Club in Daytona Beach” megelőlegezte az idei, immár hatodik Magyar Fesztivál finanszírozását, valamint nagylelkű adományokból kívánja sikeressé tenni az eseményt.

 

Hány emberre számítanak az eseményen?

A háromnapos esemény programja két részre oszlik: az első két nap szakmai konferencia, a harmadik a Magyar Fesztivál napja, amelyen tavaly már 1500 résztvevő volt. Mivel a Hungarian Summit most először kerül megrendezésre, így nehéz pontos számot mondani, de előreláthatólag 150-200 főre számítunk naponta, valamint a kulturális eseményekre plusz látogatókkal számolunk. Magyarországról és az USA egész területéről várunk résztvevőket.

 

Miért kell fizetni belépőt a kulturális programokra?

Az előadók többsége ingyenesen vállalta a fellépést, de ettől függetlenül számos költségünk van a helybérlés, étkeztetés, színpad, hangtechnika, engedélyek, marketing, stb. kapcsán.

 

A HungarianHub Inc. nonprofit szervezet, amely vallás- és politikamentesen kívánja működtetni oldalát és tevékenységét! A szervezet tisztségviselői tiszteletdíjat és fizetést nem kapnak a munkájukért! Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk, az őszinte kommunikáció hívei vagyunk.

Rosszindulatú, negatív híreket terjeszető, kárörvendő emberektől mentesek vagyunk.

Együtt. Tudunk. Működni.

 

Az EDDA Művek tavaszi amerikai turnéja kapcsán megjelent sajtóhírek miatt sokakban felmerültek kérdések, ezekre az alábbiakban szeretnénk hitelt érdemlően válaszolni.

 

Miért kell fizetnünk a jegyekért és miért ekkora összeget?

A befogadó szervezetek nem részesülnek az állami támogatásból, valamint a szervezés költségeit a helyszíneknek kell fedezni. Egy nagyszabású, élő koncert színvonalas megvalósításához komoly színpad-, fény- és hangtechnika szükséges, valamint a vízum ügyintézési költségeken felül a helyszínbérlést, illetve a marketing költségeket is finanszíroznunk kell.

A jegybevétel egy része a kárpátaljai magyarok megsegítésére fordítódik (a tavalyi koncertsorozat adományaiból a Szent Mihály Gyermekotthon kapott támogatást).

A fennmaradó összeg az egyéb helyi magyar események szervezésének költségeit fogja fedezni.

 

Kik szervezik az eseményt?

A turnét az Extra Hungarium Alapítványa szervezi, amelyet ezúton is köszönünk! Mi a helyi befogadó szervezetek egyike vagyunk.

 

Büszkék vagyunk, hogy egy ekkora múlttal rendelkező zenekart vendégül láthatunk és ilyen nagyszabású produkció megszervezésére kaptunk felkérést, amivel reményeink szerint a helyi magyar közösségeknek egy felejthetetlen élményt tudunk biztosítani. A szervezők sokéves tapasztalata alapján, egy ilyen nagyságú eseményt nem tudnánk megvalósítani önerőből.

Bízunk benne, hogy mindenki értékeli a szervezők és az önkéntesek erőfeszítéseit és áldozatos munkáját.

 

Önkéntesek jelentkezését várjuk!

 

A 3 napos esemény zárásaként a legendás EDDA Művek zenekar lép majd színpadra. 

Hungarian Summit részletes programjés további hasznos információk a www.hungarianhub.com  

illetve a  www.hungariansummit.com weboldalon találhatók. 

Jegyértékesítés 

https://www.eventbrite.com/e/hungarian-summit-community-i-education-i-business-i-culture-tickets-89870758859 

 

Sajtóakkreditáció 

Faragó András 

andras@hungarianhub.com 

(561) 235 8013 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.