Magyar siker a San Franciscó-i PixelsGARAGE fesztiválon

01/23/2021
Forrás: film.hu
Pozsgai Zsolt két forgatókönyvét díjazták San Franciscóban

Kétszeres magyar siker egy amerikai forgatókönyvíró fesztiválon. A PixelsGARAGE 2020-as nyári és téli versenyén is Pozsgai Zsolt egy-egy munkája nyerte a legjobbnak járó díjat.

2020-ban a járvány miatt online rendezték meg a San Francisco-i székhelyű PixelsGARAGE forgatókönyvírói és filmfesztivált. Az esemény minden évben két alkalommal oszt díjakat. A fesztivál igazgatónője szerint eddig példátlan eset, hogy az évi két díjat ugyanaz az író kapja, a magyar versenyzőnek viszont sikerült megismételnie a sikert.
Pozsgai Zsolt elsőként a júliustól szeptemberig tartó versenyben kapta meg a legjobb forgatókönyv díját. Haliuka (Dead Wind) című munkájának főhőse egy 42 éves nő, aki egy családi tragédiát követően fogadott gyermekét próbálja megtalálni Mongóliában.

A PixelsGARAGE téli évadának nyerteseit a napokban hirdettek ki, Pozsgait ezúttal Bond and Clode című forgatókönyvért díjazták, ami egy nyugdíjas pár életének utolsó nagy kalandjáról, egy izgalmakkal teli utazásról szól. „Igazán többrétű történet, amiben ugyanannyira rejlik lehetőség érzékeny romantikus filmre, mint magával ragadó road movie-ra vagy izgalmas krimi-thrillerre. Bizonyítja, hogy az élet közelről talán tragédiának tűnhet, távolról szemlélve viszont komédia lesz belőle” – szerepel a zsűri indoklásában.

Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas drámaíró, színházi és filmrendező. Legutóbbi nagyjátékfilmje, a 2018-as Megszállottak a Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon kapott fődíjat.

Faragó András

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.