Példaértékű összefogás az árván maradt floridai lányokért

03/20/2021

Példaértékű összefogás a magyar közösség részéről Amerikában

A szüleiket tragikus módon elvesztett Papp lányokat a helyi magyarok vették szárnyaik alá

 

Még hivatalos nyomozási eredménye nem áll rendelkezésre a szerdán, március 17-én a floridai Altamonte Springsben tragikus hirtelenséggel elhunyt Papp házaspárnak. Két kiskorú gyermeket -egy 12 éves és egy 16 éves lányt- hagytak maguk után. A családnak nincsenek rokonaik Amerikában, de a jelenlegi pandémiás helyzetben hosszadalmasabban, de hatóságokkal szorosan együttműködve a nagymama hamarosan megérkezik a gyermekekhez.  A lányok ideiglenesen egy amerikai baráti családhoz kerültek, biztonságos környezetben vannak.

 

Példa értékű összefogás

A család a magyar közösségben ismert volt, több közvetlen barát és közép-floridai magyar szervezet (Mákvirágok Óvoda és Kisiskola-Orlando, Putnam Határok Nélkül Magyar Gyülekezet-Daytona Beach, HungarianHub, Hungarian American Social Club in Daytona Beach) is azonnal összefogott annak érdekében, hogy a gyermekek érzelmi komfortját biztosítsák, valamint azonnal elindítsák a gyűjtést a kiskorúak biztosabb jövőjének érdekében. Elképesztő összefogás mutatkozott mind az amerikai, mind pedig az amerikai magyarok körében egész Egyesült Államokban. Mintegy 48 óra leforgása alatt 2000(!) megosztást kapott és mintegy $30.000 érkezett a GoFundMe felületen létrehozott kezdeményezésre. Ezen felül számos magyar vállalkozás, magyar szervezet szerte Amerikában Facebook közösség (pl. USA anyukák, Floridai Magyarok) is igazi motorjává vált a felhívásnak!

 

Sokan felajánlottak ételt, csomagküldeményt, valamit többen örökbefogadási ajánlattal, illetve nyaralási lehetőséget is kínáltak. Nagyobb donációról is biztosított több nagylelkű magánszemély, és egy amerikai magyar ügyvéd felajánlotta, hogy nem csak ingyenesen vállalja a jogi feladatokat, hanem még adományt is biztosít a lányok számára. A befolyt összeg főleg a jelenlegi felmerülő költségek, valamint a lányok jövőjét kívánja átgondoltan fedezni, komoly és elismert szakemberek és közösségi vezetők bevonásával!

 

Jótékonysági koncert Miamiban

Nyári Bernadett hegedűvirtuóz egy nagyszabású jótékonysági online koncertet ad jövő vasárnap, március 28-án(Florida 13 óra, Kalifornia 10 óra, Magyarország 19 óra) egy közös Istentisztelet követően a Krisztus Magyar Egyháza-Miami, a Magyar Putnam Gyülekezet-Daytona Beach és Sarasota-i Magyar Keretyén Egyház és a HungarianHub közös szervezésében!

 

Ki hogy tud segíteni?

Kérjük, a magyarországi honfitársainkat is, hogy támogassák lehetőség szerint a kislányok jövőjét. Elsősorban anyagi támogatással tudnak a legtöbbet tenni most.

Tisztelettel kérünk továbbá mindenkit, hogy a család rokonait ne keressék, valamint NE találgassanak arról, hogy mi történt a szülőkkel, mert sem a lányok lelki állapotát, sem pedig a család többi részét nem segíti érzelmileg ezekben a nehéz időkben!

 ITT LEHET ADAKOZNI:

https://gofund.me/2114b3ba

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.