USÁ-BA INDUL A PÁVA DÍJAZOTT SARJÚ BANDA

10/27/2021

Tíz napos amerikai turnéra indul a SARJÚ BANDA, Az MTVA  FELSZÁLLOTT A  PÁVA  Néptánc és zenei versenyének  díjnyertes tagjaiból 2016-ban alakult magyar népzenét játszó 6 tagú zenekar. Életkoruk 14-től 20 évig terjed, őszi iskolai szünetjeiket ajánlották fel a turné érdekében.  A Budai Fonó Népzeneház Kamasz Táncház gazdái, számos magyarországi és határontúli koncerttel  és fellépéssel tarsolyukban a számukra első tengerentúli turnéval , a Csoóri Alapítvány, a New Yorki Magyar Kulturális intézet (Liszt Intézet),  a Magyarország Washingtoni Nagykövetsége, a Bethlen Gábor Alap, valamint  helyi támogatások segÍtségével   a több éves pandémia után  az elsők között képviselhetik a  magyar kulturális diplomáciát Magyarország és az Egyesült államok között.

Körútjukat a Magyar Köztársaság Washingtoni Nagyövetségén kezdik fellépéssel az 1956-os forradalom megemlékezésén október 23.-án, október 24.-én New Brunswick, NJ-ben a helyi forradalmi megemlékezésen adnak koncertet.  Mindkét helyen izgalommal várja őket a helyi néptáncot kedvelő magyar közösség. Is.  Érdekesség, hogy ez utóbbi a banda két prÍmása ,  Hajdu-Németh László és Balázs számára hazainak számÍt, ők ketten New Brunswick születésűek,  hat, illetve négy évesen kerültek Magyarországra.

 

A Sarjú Banda tagjai: Horváth Áron cimbalom, Csoóri Bendegúz nagybőgő, Szilágyi Szabolcs brácsa, Gál Tibor énekes

Művészeti vezetőjük Kuczera Barbara prÍmás és népzene oktató

Vendéművészek BERECZ ISTVÁN a „Felszállott a Páva” Magyar Tehetségverseny  Szólista nyertese, későbbi zsüritagja,  ahol szoros együttműködést kezdett a Sarjú Zenekarral. Ezen kívül megkapta az „Örök aranysarkantyú” Nemzeti Néptánc Szólista Díjat,  a Budai  Fonó Zeneház népzenei igazgatója.

DIANA SANTANA CADENA magyar és ecuadori származású építész,   a budapesti Bartók Néptáncegyüttesben táncol. 2019 -ben Kőrösi Csoma Sándor Program keretében a diaszpóra kulturális nagykövete”  volt New Jersey -ben.

 

A körútra már magukkal vihetik első, KEDVENCEINK cÍmű CD-jüket, melyen eddigi működésük legkedvesebb muzsikáinak válogatása hallható.

 

 

A  színhelyek teljes listája  itt látható, további részletek és a Sarjú Banda tevékenységének követése a facebook-on.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.