Egy magyar lány útja a Broadway-ig: Eszter története

10/01/2023
Zádor Eszter vagyok szeretném megosztani veletek eddigi életem történetét, azokat az útvonalakat, melyek idáig vezettek, és az élményeket, amelyekből inspirációt merítettem.

 

Budapest csodálatos utcáin nőttem fel, és már gyerekkoromban megtanultam a kitartás fontosságát az úszás és a tenisz által. Az úszó óvoda és az iskolai éveim alatt eltöltött teniszórák nemcsak az életem sportos részét alakították, hanem meghatározták egész felnőtt életemet is. A sport mellett szüleim a kulturális világba is bepillantást engedtek, melynek köszönhetően korán felfedeztem a színház iránti szenvedélyemet.

Középiskolába az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba jártam, ahol mélyebben is belekóstolhattam a színházi életbe. Az Orlai Produkciós Irodával való nyári együttműködésem alatt véglegesen rájöttem, hogy a színház az én hivatásom.

Amerika iránti vonzódásom középiskolás éveim során kezdődött, amikor testvéremmel, aki szintén teniszező, úgy döntöttünk, hogy teniszösztöndíj segítségével Amerikában folytatjuk tanulmányainkat. A felvételi folyamat nem volt könnyű: SAT (felvételi vizsga amerikai egyetemekre), TOEFL (angol nyelvvizsga), magyar érettségi – mind-mind kihívást jelentett. Azonban a kitartásunknak köszönhetően 2016-ban mindketten Amerikába költöztünk.

Az Amerikai éveim alatt a Portland State University-n tanultam, ahol a tanulás mellett az egyetemi tenisz csapatban is helyt álltam. A színházművészet volt a választott szakom, és emellett sikerült fotós képesítést is szereznem. Büszkén emlékszem vissza senior évemre, amikor a Scholar-Athlete Award-ot kaptam kiemelkedő tanulmányi és sportteljesítményemért.

Már az egyetemi évek alatt is nagyon vonzott az amerikai színházi élet, mindenképpen itt szerettem volna maradni és minél jobban bekerülni a színházi vérkeringésbe. Ebben nagyon segített, hogy felvettek a Columbia University-re New York-ba, ahol a stage management mester szakot végeztem el. Azóta is NY-ban élek és dolgozom.Eddig már számos jelentős munkában vehettem részt, többek között az “Oklahoma” Broadway National turnéján, a Rattlestick Theater “All The Lonely Women” előadásában, és egy most készülő musicalben, a “Gardens of Anuncia”-ban ami a Lincoln Centerben lesz látható október közepétől.

 

Nemrégiben ismertem meg a HungarianHub-ot és Pirost, akivel azonnal közös nevezőre jutottunk. Az évek során rájöttem, mennyire fontos a külföldön élő magyarok számára az információhoz jutás és a közösségi támogatás. Ezért is döntöttem úgy, hogy csatlakozom a HungarianHub csapatához. Nagyon várom, hogy megoszthassam tapasztalataimat és ötleteimet az olvasókkal, és remélem, érdekes és hasznos tartalmakat tudok majd nyújtani számukra.

Az „Én Amerikám” blogsorozatban több Amerikában sikeres magyar sportolót is bemutattunk, kattints ide és ismerd meg őket is!

Zádor Eszter

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.