Magyarnak lenni Amerikában I.

01/09/2024

Az utazás egy új országba mindig kaland, de ha a hagyományok és az identitás megtartása is fontos számodra, az egész élmény még gazdagabbá válik. Antal-Ferencz Ildikó munkássága az Egyesült Államokba költözése után nemcsak egy kalandos személyes, illetve családi történet, hanem az észak-amerikai diaszpóra magyar személyiségeinek és közösségeinek inspiráló feltérképezése.

A másfél év alatt írt közel száz cikkből kötetbe gyűjtött 36+1 interjú nem csupán egy amerikai magyarokról szóló gyűjtemény, hanem egy korszakrajz is. Az interjúk alanyai amerikai magyar egyházi, kulturális és civil szervezetek élén álló emberek, akik nem csupán megtartják, de aktívan építik és továbbörökítik magyar identitásukat az USA keleti partján és még távolabb is.

Ezek az emberek nem csupán egy könyv lapjain keresztül léteznek, hanem az egész magyar diaszpóra egyik legfőbb példájaként. Megmutatják, hogy a család és a közösség összetartó ereje és az identitás megőrzése nem csupán múltunk emléke, hanem a jövő záloga is.

Antal-Ferencz Ildikó szabadúszó újságíró olyan értékes pillanatokat örökít meg ebben a Bocskai Rádió által kiadott kötetben, amelyek nemcsak a magyar diaszpóra tagjainak fontosak, hanem mindenkinek, aki hisz a kultúra, nyelv és hagyományok ápolásának erejében.

Az interjúkötet olyan kapukat nyit meg, amelyeken átlépve betekintést nyerhetünk az amerikai magyar közösség mindennapjaiba, a nehézségekkel és örömökkel teli életükbe, és megérezhetjük azt a szenvedélyt és elkötelezettséget, amellyel őrzik és ápolják a magyarságukat.

Ha érdekel, hogyan működnek a magyar közösségek az amerikai diaszpórában, miként tudják megőrizni gyökereiket és biztosítani jövőjüket, akkor ez a könyv neked szól.  Egy izgalmas és inspiráló olvasmány azoknak, akik hisznek a magyar családok és a közösségek erejében valamint a magyar nyelv, kultúra és hagyományok ápolásának fontosságában.

Elérhetőség: ildikoantalferencz@gmail.com vagy molnar.zsolt@bocskairadio.org.

 

 

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.