Szegénység felszámolása a társadalmi innováció révén

03/02/2024
Az Szociális Fejlődési Bizottság (CSocD62) Virtuális Mellékrendezvénye, melyet a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány szervezett, 2024. február 12-én került megrendezésre. Az esemény témája “A szegénység felszámolása a társadalmi innováció révén” volt, és virtuális formában zajlott, lehetővé téve az előadott kulcsüzenetek és jó gyakorlatok széles körű megosztását a világ minden táján.

Az eseményen számos szervezet képviselői vettek részt határokon és határokon túlról egyaránt.

Az esemény a társadalmi innovációt állította középpontba, mint a szegénység csökkentésére szolgáló potenciális eszközt, és hangsúlyozta a közszféra, a civil társadalom és az üzleti szektor együttműködésének fontosságát a társadalmi kérdések terén.

Ebben a kontextusban dr. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztériumot képviselve, köszöntő beszédet tartott, hangsúlyozva a civil társadalom szervezeteinek kulcsfontosságú szerepét a családok megerősítésében, mint a társadalom alapvető egységében.

Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke, bemutatta a Szülők Háza modellprogramját, mint egy társadalmi innovációt, mely a családokat támogatja a társadalom alapvető egységeként a mikro szinten, és hozzájárul a jól működő társadalmak előmozdításához a makro szinten.

Nagy-Vargha Zsófia ifjúságért felelős államtitkár jó gyakorlatokat és kormányzati programokat mutatott be, melyek támogatják a családokat és a fiatalokat, és hozzájárulhatnak a szegénység csökkentéséhez.

Santiago Diaz, az EMEA Üzleti Megoldások Szállítási Központjának vezetője és a Givaudan ügyvezető igazgatója, kiemelte a társadalmilag felelős megközelítés fontosságát a vállalat fenntarthatósága szempontjából, a pénzügyi adományokon túlmenően. Emellett említést tett sikeres partnerségükről a Szülők Háza Do Good Things programjával, ahol a vállalat alkalmazottai családtagjaikkal önkénteskednek.

Az esemény kiemelte azoknak a szervezeteknek a legjobb gyakorlatait, amelyek magyar közösségekkel dolgoznak Magyarország határain kívül is, amelyek szintén társadalmi innovációk lehetnek.

Pazaurek Piroska, Magyarország Közép-Florida-i Tiszteletbeli Konzulja részletesen bemutatta a Florida-i diaszpóra jótékonysági és határokon átnyúló programjait, amelyek hozzájárulhatnak a szegénység csökkentéséhez.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Család szervezetek Egyesületének elnöke értékes előadást tartott a közösség szervezési munkájukról, melynek célja a határokon túli magyarok összehozása.

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.