Hungarian Summit – Felsőoktatási beszámoló

07/02/2024
Oktatási Delegáció (2024. május 20-22.)

A 2024-es Hungarian Summit első három napján egy magyar delegációval három közép-floridai egyetemet látogattunk meg. A delegáció tagjai hat magyar egyetem képviselői voltak: Óbudai Egyetem, Debreceni Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Gál Ferenc Egyetem, METU, a Magyar Innovációs Ház és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

A magyar delegáció két tagja volt nagykövet is. Dr. Szabó László (volt magyar nagykövet az Egyesült Államokban), jelenleg a Magyar Innovációs Ház vezérigazgatója, és Tibor Biál (volt cseh nagykövet Magyarországon), jelenleg az Óbudai Egyetem főigazgatója. A delegáció tagjai között volt még Dr. Árpási Zoltán dékán (Gál Ferenc Egyetem), Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes és Dr. Pajtók-Tari Ilona rektor (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem). A METU-t Dr. Wenczel Richárd elnök és vezérigazgató képviselte, a Debreceni Egyetemről Dr. Nagy Péter különleges tanácsadó vett részt, a Széchenyi István Egyetemről Bihari Annabella toborzási és nemzetközi kommunikációs egységvezető, valamint Kepli József észak-amerikai tanácsadó voltak jelen.

Az első napon (2024. május 20.) delegációnk meglátogatta a Stetson Egyetemet (DeLand, Florida). Látogatóinkat Paula Hentz (Globális Kezdeményezések Igazgatója) és Rina Tovar Arroyo (az elnök kabinetfőnöke) köszöntötte, majd Dr. Rosalie Richards (alrektor) tartott előadást a Stetson Egyetem akadémiai programjairól. Ebéd előtt a delegációt egy sétára vezették a kampuszon. Ebéd után az előadások az alumni hálózatról és marketingről, a diák sportolók életéről és az összes diák számára elérhető karrierfejlesztési programokról szóltak.

A második napon (2024. május 21.) delegációnk meglátogatta a Közép-Floridai Egyetemet (UCF) Orlandóban, Floridában, amely az Egyesült Államok második legnagyobb állami egyeteme. Reggel a UCF Global épületében Mark Hartman nemzetközi toborzási és partnerségi igazgató üdvözölte a delegációt. A további előadások bemutatták a UCF programjait, kutatásait és alumni hálózatát. A Mérnöki és Számítástechnikai Kar dékánhelyettese, Dr. Ali Gordon zárta a délelőttöt. Ebéd után a delegáció meglátogatta a UCF inkubátort a Kutatási Parkban, ahol Dr. Carol Ann, az inkubátor program igazgatója ismertette az üzleti inkubátor működését. Végül Dr. Necati Catbas (építőmérnök professzor) bemutatta projektjét, amely az inkubátorban működik. A napot egy hálózatépítő esemény zárta a Nemzeti Vállalkozói Központban.

A harmadik napon (2024. május 22.) delegációnk meglátogatta az Embry-Riddle Aeronautical University-t (ERAU) Daytona Beach-en, Floridában. A delegáció körbevezetést kapott az egyetem létesítményeiben, bemutatva a mérnöki és pilótaképzési programokat. Lehetőség nyílt megtekinteni az egyetem repülőgép flottáját és repülőterét is. Ebéd után a delegáció ellátogatott a Kutatási Parkba, ahol Dr. Stephanie Miller ismertette projektjeiket és körbevezette a csoportot az épületben, bemutatva a folyamatban lévő vállalkozásokat. Végül Dr. Edmund Odartey-Williams bemutatta az ERAU alumni hálózati rendszerét.

 

Hungarian Summit Nagy Nap (2024. május 23.)

A nyitóbeszédek és panelbeszélgetések után a felsőoktatási csoport a 225-ös terembe vonult az amerikai egyetemek bemutatkozó előadásaira, amelyeket a magyar egyetemek bemutatkozásai követtek. Az amerikai egyetemek között szerepelt: UCF, USF, Miami Dade College, HVCC, Stetson University, Coastal Carolina, RMU, Bethun-Cookman University és Daytona State College. A moderátor Dr. Trunkos Judit (RMU) volt.

A magyar egyetemek között szerepelt: Debreceni Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, METU és a Magyar Innovációs Ház, Gál Ferenc Egyetem, Óbudai Egyetem, Szegedi Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A moderátor Dr. Dubéczi Zoltán (MRK) volt.

A Nagy Nap zárásaként az amerikai és magyar egyetemek érdeklődés alapján párosító tevékenységet végeztek, beleértve rövid- és hosszú távú programokat és kutatásokat.

Hungarian Summit Péntek (2024. május 24.)

A nyitóbeszédek és panelek után a felsőoktatási csoport a 225-ös terembe vonult, ahol a meglévő programokról és akadémiai kapcsolatokról szóló bevált gyakorlatokat és tapasztalatokat osztották meg, Dr. Jókay Károly (Fulbright Bizottság) moderálásával. A workshop célja az volt, hogy információt nyújtson a magyar és amerikai egyetemek közötti akadémiai kapcsolatok kezdeményezésének és megvalósításának legjobb módjairól.

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.