7 tipp az erős magyar közösség építéséhez Amerikában

Együtt. Tudunk. Működni
https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/09/mockup-of-a-magazine-with-a-customizable-spine-3376-el1-e1599600351441.png

7 tipp az erős magyar közösség építéséhez Amerikában

Ez a kézikönyv a diaszpórában működő magyar szervezetek egész generációjának lesz az alapműve. Naprakész útmutató vezetők és szakemberek számára, mely biztosítja a nonprofit szervezetek sikeréhez szükséges fogalmi keretet, gyakorlati ismereteket, és tömör útmutatást. A kiadvány tele van a való életből vett tanácsokkal, amelyek segítenek a vezetőknek felkészülni szervezeti és személyes céljaik elérésére. Tippeket ad olyan átfogó keretek kialakítására, mint a szervezeti misszió és vízió, a rövid és hosszú távú stratégiák, a pénzügyi és programértékelési rendszerek kialakítása – melyek sokak munkáját teszi majd hatékonyabbá, s az egész szektort versenyképesebbé. Kitekint a  közösségi média használatára a közösségépítésben csak úgy, mint az adománygyűjtésben. Útmutatást nyújt az önkéntesek motiválására és megtartására is. Mindezeken túl áttekinti az amerikai magyar bevándorlás történetét és az egész országra kiterjedő jelenlegi helyzetét.

A könyv célja

“Könyvem célja, hogy áttekintést nyújtsak az amerikai magyar mentalitásról és a közösségek dinamikájáról. Bár a könyv tudásanyagának hátteréül nonprofit szakirodalom szolgál, még se egy száraz, tudományos ismertetőre számítsatok, hanem a valódi életből vett tapasztalatokra épülő kézikönyvre.”

-Pazaurek Piros, a könyv szerzője

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/09/pirospazaurek_7tipp-e1599664893157.png

Mi az a 7 tipp?

Alapvetően Te, aki ezeket a sorokat is olvasod, nagyon szerencsés vagy! Bár a munkád nem feltétlenül a hobbid is egyben, de az biztos, hogy a hobbid rengeteg ember számára nagyon hasznos: közösséget építesz. Sokak számára érthetetlen, hogy mi a motivációd, miért teszel, nap mint nap valamit a közösségért. Ezt a belső késztetést nehéz leírni: vagy van valakiben, vagy nincs. A jó hír az, hogy ez a közösségi vezetőkben lévő késztetés tanulható és fejleszthető.

Ahhoz, hogy megértsük az amerikai magyar csoportok dinamikáját és szükségleteit, egy gyors pillantást vetünk az USA-ba történő magyar kivándorlás történetére a könyv bevezetőjében.

1. TIPP

JEGYEZTESSÜK BE A HIVATALOS SZERVEZETET, HOGY HITELESEBBÉ VÁLJUNK, ÚGY TUDJUNK ELÉRNI VÁLTOZÁST A KÖZÖSSÉGÜNKBEN, HOGY KÖZBEN A SAJÁT JAVAINKAT BIZTONSÁGBAN TUDJUK, ÉS HOGY KINYISSUK AZ AJTÓT JÖVENDŐBELI, CIVIL SZERVEZETEK SZÁMÁRA FENNTARTOTT TÁMOGATÁSOK FELÉ

2. TIPP

A VIRÁGZÓ PÉNZÜGYI HELYZETHEZ, HOGY MEGFELELŐBB LEGYEN A BELSŐ ELLENŐRZÉSÜNK, A PÉNZFELHASZNÁLÁSUNK, ADOMÁNYGYŰJTÉSÜNK - ÉS AMI PÉNZT MEGSZERZÜNK, A NONPROFIT MEG IS TARTHASSA

3. TIPP

A SIKERES NONPROFIT SZERVEZETI FELÉPÍTÉSÉHEZ AHOGY A PROFIK CSINÁLJÁK HOSSZÚ TÁVÚ VÍZIÓVAL ÉS OLYAN PÉNZÜGYI ÉS SZERVEZETI ELLENŐRZŐ MECHANIZMUSOK

4. TIPP

ÉPÍTSD FEL A SAJÁT MÉDIABIRODALMADAT, MELY A MAI GYORS SODRÁSÚ, ÁLLANDÓ KÉSZÜLTSÉGBEN LÉVŐ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN IS MEGÁLLJA A HELYÉT!

5. TIPP

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS MESTERFOKON, 12 LÉPÉS MINDEN FOLYAMAT ÉS ELJÁRÁS BEOLAJOZÁSÁRA, HOGY 100 SZÁZALÉKOSAN MŰKÖDJÖN A GÉPEZET

6. TIPP

A KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSHEZ: MIKÉNT TOBOROZD, MOTIVÁLD ÉS VEZESD ELÉRHETŐ, REÁLIS, ÉS FOKOZATOSAN MEGVALÓSÍTHATÓ CÉLOKKAL AZ ÖNKÉNTESEIDET A MAI FELGYORSULT VILÁGBAN

7. TIPP

A VERSENYSZFÉRÁVAL ELLENTÉTBEN A CIVIL SZERVEZETEKNÉL AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN, AZ EGYSÉGBEN ÉS AZ ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ERŐ!
https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/10/IMG_8731-640x480.png

A szerző – Pazaurek Piros

Pazaurek Piros, magyar tiszteletbeli konzul és a HungarianHub alapítója – a közösség egyik legkiemelkedőbb, fiatalos, nyitott gondolkodású, nagy szakértelemmel rendelkező, altruista vezetője: jól ismeri az amerikai magyar emigráció elmúlt csaknem kétszáz évét és tisztán látja a jelenét is. Ezért válik sikeres összekötő kapoccsá a kultúrák, államok, országok, generációk, politikai és vallási értékrendek, és közösségi szervezetek között. Mert együtt többre megyünk!

Ajánlások

Andrea Lauer, a Magyar Diaszpóra Tanács elnöke

„Ezt a könyv kötelező olvasmány az amerikai magyar vezetők és szervezők számára. Piros friss szemléletmódot és vállalkozói szellemiséget hoz egész közösségünk kihívásaira adott válaszként. Ebben, a világjárvány utáni világban új vezetők lépnek az átalakuló szervezetek élére, és mindannyian a fiatalabb generációk és a magyarul nem beszélők bevonásának lehetőségeit keressük - sikerünk szempontjából elengedhetetlen az együttműködési lehetőségek feltérképezése. Hajrá!”

Gyombolai Péter, volt magyar közösségi diplomata, Washington D.C.

„Piros két lábbal áll a földön, gyorsan, praktikusan és racionálisan gondolkodik, és elképesztő aktivitással él – ez teszi őt sikeres üzletasszonnyá. Mindez azonban – a mi szerencsénkre – hatalmas szívvel és mindent átható magyarságszeretettel párosul, amely hamar a floridai magyar közösség egyik meghatározó alakjává tette őt. Ezt felismerve kérte fel őt a magyar állam Daytona Beach tiszteletbeli konzuljának. Szeretettel ajánlom figyelmükbe könyvét, hiszen személyiségét, rátermettségét többéves közös munkánk alatt alaposan megismerve biztos lehetek abban, hogy írásában nemcsak érdekes, átfogó és praktikus háttérinformációkat, de személyes tapasztalatokon nyugvó, átgondolt tanácsokat, a diaszpóra magyar közösségeinek megmaradásában igen jól használható, jövőbe mutató terveket, életközeli tippeket is talál minden diaszpórában élő, vagy az ő ügyüket szívükön viselő, őket kicsit megismerni, támogatni szándékozó magyar.”

Több gyakorlat– kevesebb szónoklat

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/09/dandelion-seeds-2483277_640-640x480.png

A könyv megvalósításánál olyan szakértők is bevonásra kerültek, akik a nonprofit világban és az üzleti életben már sikereket értek el. Maga a szerző is közel 20 éve dolgozik nonprofit szervezeteknél, mint közösségépítő, marketinges vagy éppen első számú vezető. Szakértő stábjában a new york-i Margit Patrícia Eszter is szerkesztőként részt vett, akinek múltjában számos civil szervezeti önkéntes munkát is magának tudhat, vagy éppen Piros férje, Tóvári-Nagy Gábor, aki mintegy 25 éve nagy világcégek menedzsment technikáit fordította le “nonprofit nyelvre”.

Sok tanácsot találhatsz az aktuális vírushelyzetben történő, a szervezetek működését komoly mértékben súlytó anyagi és közösségi túlélésre is.

A könyvet mintegy 1,5 éves kutatómunka, 9 év amerikai közösségépítési tapasztalat, sok száz óra beszélgetés amerikai közösségi vezetőkkel és közel 20 civil szférában töltött év is hitelessé teszi.

Látsz fantáziát a könyvben?– Legyél szponzorunk!

Amennyiben valaki szponzorálni kívánja a könyvet, abban az esetben ingyenesen tudjuk a kiadványt terjeszteni a közösségek felé!
Magyar Fesztivál- Sarasota

Magyar Fesztivál- Sarasota

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/09/Imworld-Logo-ATC-768x203.png
https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/01/logo-print-hd-100x100.jpg
Magyar edzés Amerikában

Szponzorációs ajánlatunk és könyvrendelési opciók

Válassz csomagot és máris jót tehetsz az amerikai közösséggel!
Magyar kártya
Alacsony költségvetésű / kezdő magyar szervezeteknek ajánljuk
$9
 • Tartalmazza a szállítási és kezelési költséget.
Zöld felső
A legjobb megoldás azoknak, akik csak brand megjelenést szeretnének
$50
 • Logó elhelyezés a könyv aloldalán
 • A kiküldött könyvek kísérőlevelében logós megjelenés
 • Dedikált példány a szerzőtől (postai kiküldés)
Makk hetes
Azoknak ajánljuk, akik akik hirdetni szeretnének a nagyobb magyar közösségnek.
$75
 • Minden, ami a "Zöld felső" kategóriában
 • 1 ÓRÁS VIDEÓS TRÉNING A SZERZŐVEL
 • Banner megjelenés a könyv webes aloldalán
 • Logós és linkes megjelenés a HungarianHub.com főoldalán
Piros ász
Online elérhetőségű cégeknek javasoljuk, akiknek webáruháza van, vagy bárhonnan elérhető szolgáltatása van (ügyvédek, tanácsadók stb.)
$150
 • Minden, ami a "Makk hetes" csomag tartalmaz
 • 2 ÓRÁS VIDEÓS TRÉNING A SZERZŐVEL
 • Kiemelt interjú a HungarianHub Aktuális cikkei között
 • Social média kiemelt hirdetések
 • Csoport megosztások
Egyéb
Lehetőséget adunk egyéni szponzorációra is.
$
 • Megegyezés kérdése

*A szponzorációs bevételeket a HungarianHub működési költségeinek fedezésére és a szervezetekhez történő eljuttatásra fordítjuk!

Szponzor csomagok

Felkeltette az érdeklődésedet a könyv?– Lenne kérdésed?

Webináriumok Online események

Lemaradtál az előző webinárról? Itt megtekintheted! Kövesd következő eseményeinket is!

Következő Online események

Itt jelentkezhetsz a következő eseményre

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2019/10/megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap.jpg
https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.