Virtuális Színház – Virtuális színház nyílik magyar közösségeknek…

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/08/1-1280x913.png

A Hungarian Summit a magyar összefogást támogató esemény idén márciusban, a floridai Daytona Beach-en került volna megrendezésre a HungarianHub nonprofit szervezet szervezésben. A vírus okozta helyzetre való tekintettel a teltházasnak ígérkező eseményt a szervezők elhalasztották. Az tervezett eseményen több jelentős hazai és Amerikában élő magyar művész, alkotó vett volna részt, melynek előkészületeiben és szervezésében a HungarianHub és a Hungary L!ve Fesztivál lelkes önkéntes csapata vett részt. A közel egy éves előkészítést igénylő programot a szervezők nem akarták veszni hagyni, így a szervezésben részt vevő kreatív csapat elkezdett közösen online ötletelni.

A kialakult szituációra reflektálva elsődleges célként fogalmazódott meg, hogy lehetőség szerint a magyarországi művésztársadalom megszorult anyagi helyzetén próbálnak segíteni. Továbbá felmerült annak a lehetősége, hogy az adott helyzetben hogyan, milyen eszközök segítségével juttatható el értékes, színvonalas  kulturális élmény a határokon túl élő magyar közösségekhez.
Az ötleteket és célokat összegezve kikristályosodott egy konkrét projektterv, amelynek a Virtuális Színház nevet adták.

A hazai előadók, művészek és oktatók, külhoni magyar hétvégi iskolák tanulóival találkozhatnak online, beszélgethetnek, kurzusokat, mini performanszokat, felolvasást tarthatnak, ezzel is erősítve a köteléket az itthoni és diaszpórában élő magyarság között. A találkozások során a diákok jobban megismerhetik a magyar kultúrát, és annak neves képviselőit. Az interaktív kultúra órák mellett digitális filmklub, könyvklub, minikoncertek is várnak a nézőkre.
A mai technikai lehetőségek számos megoldást kínálnak a hallgatóság bevonására, így egy közvetlen, egyedi találkozás valósulhat meg online az eseményeken résztvevők és egy-egy meghívott művész között.

A program első eseményét a közelgő anyáknapja ihlette, melyre meglepetés műsorral készülnek a meghívott művészek és a szervezők.

Szeretnénk, ha valamennyi magyar szervezet meghírdetné a felhívást. Fontos számunkra, hogy a közösségeken keresztül a magyar kultúra – ebben az újszerű és rendhagyó formájában – eljuthasson a diaszpórában élő magyarokhoz.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2020/08/2.png

NÉZZ BELE AZ ELŐADÁSOKBA!

A VIRTUÁLIS SZÍNHÁZ CSAPATA

PAZAUREK PIROS

HungarianHub, elnök / Ötletgazda

BORSOS ANNA

Hungary L!ve Fesztivál Szervező, színművész / Ötletgazda

NAGY ILDIKÓ

Magyar Ház vezető, New York / Állandó háziasszony és programszervező

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.