Fesztivál, Regionális Diaszpóra Értekezlet, Összetartás-díj átadás Floridában

04/22/2019
Idén a floridai Daytona Beach adott otthont áprils 5-6-án a Regionális Diaszpóra Értekezletnek, amelyet egy nagy sikerű Magyar Fesztivál követett. Az egész hétvégés esemény a hivatalos Diszpóra értekezlettel kezdődött, amelyre Dr. Szilágyi Péter, a nemzetpolitikai államtitkárság miniszteri biztosa mellett többek között Schmitt Petra és Kubatov Anikó Miami-ból, Gyombolai Péter Washington DC-ből és Szakács Imre pedig a new-yorki konzulátus képviseletében is részt vett. A Miami Alkonzulátus nyitását követően az amerikai szabályzás miatt Florida átkerült a New Yorki Főkunzulátushoz, így ez alkalommal csak a floridai szervezetek vezetői vettek részt a találkozónk a távolsági akadályok miatt.

Az értekezlet során tájékoztatást kaphattak a floridai szervezetek vezetői Dr. Szilágyi Pétertől a nemezetpolitikai aktuális tevékenységeiről, ezen belül is kiemelten a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázati lehetőségekről, valamint a Rákóczi Szövetség által meghirdetett nyári táborozásokról is. Ezt követően rövid tájékoztatást kaptunk Schmitt Petra konzulasszonytól a Miami konzulátus aktuális működéséről, Gyombolai Pétertől a Washingtonban megrendezett Regionális Diaszpóra Értekezletről legfontosabb információiról, valamint dr. Szakács Imre adott részletes tájékoztatást a közelgő Európa Uniós választások menetéről.

A tavalyi évben nagy sikerrel szervezett a HungarianHub egy Diaszpóra Műhelyt, amely kezdeményezés célja, hogy a szervezetek vezetői gyakorlatias tudást kapjanak a mindennapi működésük hatékonyabb végzéséhez. Ez alkalommal Tóvári-Nagy Gábor, business coach adott át praktikus tudásanyagot a nonprofit szervezetek vezetési technikáról, amelyet a mindennapi munkája során szerzett multinacionális környezetből adaptált.

Ezt követően, pedig Pazaurek Piros mutatta be a HungarianHub.com oldal működését és az abban rejlő potenciális lehetőségeket. Arra biztattatta jelenlévőket, hogy mielőbb regisztráljanak és töltsenek fel információkat szervezeteikről és kérjék erre a környezetükben lévő többi magyart is.

A hétvége a szombati Magyar Fesztivállal folytatódott, amely már ötödik alkalommal került megrendezésre Daytona Beach-en. Az idei évben is új rekord született, hiszen mintegy 1500 fősre duzzadt már az eseményen résztvevők száma.

A hivatalos megnyitón a kiemelt magyar vendégek mellett Ed Kelley, Volusia Conty Chair és a fesztiválnak otthont adó Port Orange alpolgármestere, Chase Tramont is köszöntötte amagyarokat.

A megnyitó alkalmával Asztalos Emese, a Putnam Határok Nélkül Magyar Templom lelkésze adta át a floridai szervezetek vezetői nevében az Összetartás-díjat Gyombolai Péter, közösségi diplomatának az elmúlt három évben végzett áldozatos és önzetlen közösségért folytatott munkájáért.

Fotó: Széplaki Szilvia, Eyes on Me

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.