A Kennedy Űrközpont magyar szemmel

08/23/2019
Barát Tamás Floridában járt és ellátogatott a Kennedy Space Center-be is
A turista akkor is turista, ha vihar van, s ha egész nap esik az eső. A turista mindent lefényképez, amit csak lehet, még akkor is ha nem süt a nap. Így jártam én is. Aznap, amikor ellátogattunk a Kennedy Space Center-be, a floridai Merritt Szigetre, akkor sajnos egész nap zuhogott az eső. A fényképezőgépem velem volt, tehát fényképeztem. Még azt a Cape Canaveral-en (a rakéták kilövő helyén), jó nagy távolságban látható űrhajót is, amit másnap lőttek fel. Csak távolról, mivel sok dolognak a közelébe sem engedtek, hiába mutogattam az újságíró-igazolványomat. Tehát azt fényképeztem csak, amit szabad volt, amit bármely turista lefotózhat.

Fotók: Barát Tamás

Az űrközpont az Atlanti-óceán partvidékén helyezkedik el, ami előnyös a rakétafelbocsátás szempontjából, mert távol esik a lakott vidéktől. A tenger-közeliség fontos szempont egyes rakétatestek újra fölhasználhatósága szempontjából is. A kiégett alsóbb fokozat egységeit (gondoljunk például az Űrrepülőgépek egységek szilárd hajtóanyagú tartályaira) a tengerből kihalászva ismét fölhasználják.

Maga a Kennedy Űrközpont irányítóközpontja a floridai Merritt-szigeten található. Ez a hely közel esik a Canaveral-foknak nevezett félszigethez – amelyet átmenetileg, 1963–1973 között Cape Kennedynek (Kennedy-foknak) neveztek hivatalosan, – amely félúton helyezkedik el Miami és Jacksonville városa között. Az űrközponthoz egy 6 kilométerszer 34 kilométeres területsáv tartozik. A nevezett területnek azonban csak mintegy 10 százaléka az, amit az ipari létesítmények elfoglalnak, a többi igazi vadrezervátum.

Forrás:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Kennedy_%C5%B0rk%C3%B6zpont

 

Elérhetőségeim:
Web: http://www.tbarat.com

 

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.