Sebes, a HungarianHub vizslája is a fesztiválra készül

10/11/2019
𝐒á𝐠𝐢 𝐒𝐨𝐥𝐲𝐦á𝐬𝐳 𝐒á𝐦á𝐧𝐭, 𝐚𝐥𝐢𝐚𝐬 𝐒𝐞𝐛𝐞𝐬𝐭, a HungarianHub hivatalos kutyusa is izgatottan készül a Sarasotai Magyar Fesztiválra, a gazdija már feladta rá az újonnan készült piros, fehér és zöld nyakörvet.

Az immáron 5 hónapos, törzskönyves Vizsla Budapesten született, tökéletesen 𝙪𝙜𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙜𝙮𝙖𝙧𝙪𝙡 és boldog tulajdonosa a 8 éves Bíbornak, aki szüleivel a floridai Orlandóban él. Folyamatosan nyomon követhetitek az oldalunkon a növekedését ennek kis “gyerekkutyusnak”.


A kutya gazdik a HungarianHub Recharger Loungenál is vízzel felfrissíthetik kis kedvencüket a nagy melegben, itatót helyeznek ki a szervezők a négylábúak számára is.

Vizslák sikere Amerikában*

A vizslák nagyon népszerűek Amerikában, hiszen a reptereken magyar származású ebek vigyáznak a biztonságra, mivel ezek az állatok kevésbé rémisztik meg az utasokat egy-egy intézkedés során.

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala (Transportation Security Administration (TSA)) felel az államok területén utazók biztonságáért, így a repterek védelmét is ők látják el. Az összes rendfenntartó szerv közül ezen ügynökség kötelékében szolgál a második legtöbb kutya.
Ám a jelenlegi állomány rohamos tempóban öregszik, szinte minden napra jut egy nyugdíjba vonuló eb. A hivatal ezért úgy döntött, hogy a következő generáció tagjait elsősorban vadászkutyafajtákból válogatják ki.
A TSA szóvivője David Pekoske elmondta:
– Azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy a logó fülű kutyákat az utazó közönség jobban elfogadja, kevesebb feszültséget, félelmet generálnak. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy a jövőben elsősorban vadászkutyák közül választunk.

Az elmúlt egy évben az ügynökség 80 százalékban az új iránynak megfelelően vásárolt kutyákat. A TSA kutyakiképző központ vezetője Christopher Shelton kifejtette:
– Alapvetően öt kutyafajtát részesítünk előnyben: rövidszőrű magyar vizsla, rövidszőrű német vizsla; drótszőrű német vizsla, labrador retriever, golden retriever. A hegyes fülűek közül a német juhászkutyákat és a belga malinoiseket használjuk.

Természetesen nem a fülek szerint válogatjuk a kutyákat. Egészséges, jó szimatú, és emberek között is kiválóan teljesítő ebeket keresünk. Ám, ha nem megy a minőség rovására, odafigyelünk a négylábúak megjelenésére is, különösen azon egyedek kiválasztásában, melyek majd később nagy tömegben teljesítenek szolgálatot. Ám ezek az állatok nem csak a rendfenntartásban, de a drog és bombakeresésben is jeleskednek, ahol a külcsín lényegtelen.
Egy-egy kutya és „embertársa” kiképzése 26-42 ezer dollárba kerül.
Annak érdekében, hogy még közelebb kerüljenek a rend őrei a civilekhez, a TSA minden kutya számára készít baseballkártya szerű, gyűjthető, fotós adatlapot, melyet a biztonsági hivatal munkatársai osztogathatnak gyerekeknek és akár felnőtteknek is, annak érdekében a közvélemény még jobban megismerje az ebek munkáját.

*Forrás: insider, Mizsei Károly fordítása

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.