Újra fesztivál Sarasotán

10/10/2019

Hétvégén kerül megrendezésre az USA egyik legnagyobb magyar eseményeként számon tartott Sarasotai Magyar Fesztivál

Az idén már 13. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény célja összekötni a diaszpóra magyarságot és magyar származású amerikaiakat a helyi közösséggel és Magyarországgal egyaránt.

Az első fesztivált 2007-ben kezdték el megrendeznii Klatyik Erika és Székely Zsolt főszervezésében, egy helyi klubban, egy zenésszel, 5 árussal es körülbelül 300 látogatóval indult a ma már híres esemény. A résztvevők száma évről évre folyamatosan nőtt, idén már a Sarasota Fairgrounds ad otthont a fesztiválnak, amely egyben lehetővé teszi, hogy több mint 80 ezer négyzetméteren, és több mint 1000 parkoló hellyel várják szervezők a mintegy 4000 látogatót. Minden évben számos zenekart és előadóművészt hívnak meg, mind Magyarországról mind pedig az Egyesült Államok több részértől és több mint 20 árus csatlakozik évente a fesztiválhoz, a póló árustól egészen a hentesig.

A két napos rendezvény a magyar kulturális örökség ünneplése, különböző játékok, zene, bemutatók, előadások, és természetesen a magyar konyhán keresztül. A programok fő célja a magyar kultúra ápolása, illetve Magyarország és az Egyesült Államok közötti személyes és kulturális kapcsolat erősítése.

Az idei fesztiválon Szulák Andrea, Titmouse, Kerozin, az Apostol is a fellépők között lesznek, de By me divatbemutató, néptáncosok, íjász bemutatók és egyéb gyermekprogramok is biztosítják a színes egész hétvégés programot az egész család számára.

Az idei évben először a HungarianHub is külön helyszínnel fog megjelenni, ahol a fáradt vendégek az úgynevezett „Reacharger Lounge”-ban nem csak a telefonjaikat tölthetik fel, hanem meg is pihenhetnek a két koncert között.

Letölthetó térkép:

Sarasotai Magyar Fesztival térkép
Sarasotai Magyar Fesztival térkép

 

Rendezvény időpontja: október 12-13.

Helyszín: Sarasota Fairgrounds

További infó: http://hungarianfestivalsarasota.com/ 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.