SzóKiMondóka- Magyar tanulás játékosan

11/07/2019
SzóKiMondóka- a világ szóról szóra  címmel fejlesztett ki Miller- Ferjentsik Viola egy olyan pedagógiai módszert, melynek segítségével a gyermekek játékosan tudják elsajátítani a magyar nyelvet külföldön. A SzóKiMondóka célul tűzi ki, hogy a mai képorientált világban a szavak világát közelebb hozza a kicsikhez.

Úgy, hogy közben szórakoztató, hasznos és érdekes játékokat, könyveket, programokat hoz létre, amelyeket a gyermekek szüleikkel együtt, közösen játszhatnak és élvezhetnek.

Viola 2007 óta él Amerikában és három gyermek büszke édesanyja. Első gyermekének születése után találta ki ezt a módszert, hogy könyebben segítse gyermekének nyelvi fejlődését. A SzóKiMondókának több mesekönyvet és foglalkoztató füzetet is írt. Hétről hétre ír gyermekneveléssel, a gyermekek otthoni fejlesztésével és a kétnyelvű neveléssel kapcsolatos tanácsokat a SzóKiMondóka hírlevelébe, blogjába és közösségi oldalaira.

A SzóKiMondóka leginkább módszertanilag az analitikus- szintetikus módszert alkalmazza, melynek lényege, hogy a kisgyermek egész szóalakokat lát és hall, amit a későbbiek során képes lebontani szótagokra, majd betűkre és hangokra. Mikor már ezek az alap nyelvi építőkövek (hangok és betűk megfelelése) ismerősek számára, akkor lesz képes a segítségükkel ismeretlen szavakat is megfejteni. Ennek megfelelően a SzóKiMondóka sorozat második fejezetétől kezdődően már bemutatjuk a szótagolást, később pedig a betűket (előfordulásuk sorrendjében és mindig egy szó kezdőbetűjeként, nem önállóan) és a sorozat utolsó fejezetében jutunk el az ABC-ig, amely építőkövekből aztán már bármilyen új szót felépíthettek.
Viola nagyot álmodott és elindította honlapját, ahol információka töltött föl a módszeréről és lehetőséget ad azoknak akik érdeklődnek, hogy könyveket, játékcsomagokat vásároljanak. Ha nektek is felkeltette az érdeklődéseteket, akkor ide kattintva megtalálhatjátok: Szókimondóka

 

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.