Új magyar világrekord született- tánc földön és a levegőben

11/14/2019

Négy magyar tehetséges fiatalember közösen egy nagyot álmodott. Mindannyian a Fricska Táncegyüttes tagjai, akik ismét gyorsasági világrekordot döntöttek meg. Először 2014-ben elnyerték a világ leggyorsabb néptáncosai címet és ezzel megelőzték Michael Flatley-t, az ír szteppkirályt. 2015-ben a a Britain’s Got Talent zsűrijének és közönségének is elnyerték a tetszését. Ezt követően a Hungary’s Got Talent színpadát hódították meg, ahol elnyerték a legjobb koreográfiai díjat. A fiúk számos nemezteközi rendezvényen képviselték hazánkat, például felléptek a riói olimpián, Párizsban a foci EB-n, New Yorkban, illetve szórakoztatták az angol uralkodó családot és felléptek Károly herceg 70. születésnapján. Táncstílusukra jellemző, hogy a magyar néptánckultúrát egy új aspektusba helyezik és modern mozgáskultúrával egészítik ki. Ezáltal is mindenkihez közelebb hozzák és érthetőbbé teszik a magyar néptáncot.

Célja az együttesnek, hogy felhívják a figyelmet a Kárpát- medence és a magyar néptánckutúrájának egyediességére, gazdag kincseire és a magyar táncos örökségre.

Idén ismét egy újabb világcsúcsot dönöttek meg, ezúton a saját teljesítményüket győzték le és egy újabb rekordot állítottak fel. Szeptember 29-én korábbi eredményeiket túlszárnyalva a csapat 2 perc alatt 4077 csapást és koppintást teljesített egymást felváltva. Egyénileg pedig Popovics Márk lett a világrekorder, aki  1 perc alatt 45 csapást és kopogást teljesített. Gergő 39 , Danié 44 és Máté- 42 darabot ért el.

A fiúk nem érték be egy tematikában világrekorordot elérni, ezért a csapatban lévő Papp testvérek páros légtornász- kategóriában a hammock produkció során fejjel lefelé forgás közben 1 perc alatt újabb rekordot állítottak fel, ugyanis 192 forgás alatt 1713 csapást teljesítettek.

A fiúk munkájában ami még érdekességet ad, hogy legújabb műsorukban is elkedzték használni a legújabb tánctechnikát, melyet folkaerialnak neveztek el. Néptánc a földön és mostmár a levegőben is!

Március 27-én adják elő külön álló estjükön a korokon átívelő produkcióikat, melyekben a Roma Soul és Petrás Mária, cirkuszművészek és meglepetésvendégek is szerepelnek.

Örülünk, hogy ilyen tehetséges fiatalok gazdagítják a magyar közösséget. Ha benneteket is érdekel a róluk szóló riport, akkor kattintsatok a linkre.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.