Bemutatkozik a Triangle Magyar Klub és Iskola

12/05/2019
Bemutatkozik nektek a Tirangle Magyar Klub és Iskola. Észak- Amerikai egyik területén tevékenykednek évek óta és fontosnak tartják, hogy a területükön élő, arra járó magyaroknak programokat szervezzenek, segítsenek a magyar oktatásban, és a közösségeket összetartják.

Észak-Karolina  egyik legmarkánsabban fejlődő térsége a Triangle. Miképpen az USA több államában, így ebben a régióban is egyre magasabb a  Magyarországról ideiglenesen vagy állandó jelleggel áttelepülő családok száma. Szervezeteink elsősorban az ő számukra próbálnak közösséget teremteni és segítséget nyújtani anyanyelvük, magyar kulturális örökségük megőrzésében és ápolásában . Másodlagos célunk, hogy a helyi nemzetközileg nagyon is színes lakosság előtt  Magyarországot méltóképen képviseljük különböző rendezvényeken.

 

A Triangle Magyar Klub

Sok évtizeddel ezelőtt spontán kezdeményezésként indult, de viszonylag hamar nonprofit helyi komoly szervezetté vált. A havonkénti találkozók legnépszerűbb eseményei a farsang, a nyári piknik és a karácsonyi közös ebéd, Mikulás ünnepséggel. Szeretném kiemelni Benedek Judit tiszeteletbeli nyugdíjas klub elnökünk nevét. Judit néni évtizedeken keresztül, apró termetét meghazudtoló teherbírással szervezte az eseményeket. Több mint harminc éven keresztül ő állította össze az évenként megrendezett raleigh-i nemzetközi fesztiválra a magyar kulturális kiállítás anyagait.

 

A Triangle Magyar Iskola és Szivárvány Óvoda

 öt éve alakult meg, egy már régebben havi gyakorisággal működő óvoda,  iskolává bővítéseként. Az iskola a Triangle Magyar Klub nonprofit fijúsági szervezete.

Jelenleg 5 tanárral és  5 csoporttal dolgozik.

-Szivárvány ovis csoport

– Kezdő iskolai csoport

– Haladó iskolai csoport

– ECL nyelvvizsga előkészítő csoport

– Ifjúsági hagyományőrző csoport

Elsősorban azoknak a családoknak próbálunk szakszerű segítséget nyújtani, akiknek a  kétnyelvűség megőrzésén túl a magyar olvasás, írás elsajátíttatása és a magyar nyelvvizsga letétele is cél.

Iskolánk 2018-ban akkreditációs szerződést írt alá a pécsi ECL nyelvvizsga központtal, továbbá tanáraink közül néhányan elvégezték az ECL nyelvvizsga biztosi tanfolyamot is. A TMI az ECL nyelvvizsga központ nevében lépett fel az NC Educational Board-nál, és kérvényezte az ECL nyelvvizsga felvételét a kreditálható nyelvvizsgák körébe. Kezdeményezésünket siker koronázta, így az az öt tanulónk aki a 2018 decemberében az általunk szervezett , Raleighban megrendezésre került, ECL magyar nyelvvizsgán a felső vagy a középfokú magyar nyelvvizsgát tett, az errről kiállított oklevelet értékesítheti a helyi gimnáziumokban, vagy az állami egyetemeken. Akik minderről szeretnének bővebb információt, kérem vegyék fel a kapcsolatot Dr. Aranyos Judit-tal ECL nyelvvizsga koordinátorunkkal. juditaranyos@yahoo.com

Judit volt aki ezt a folyamatot szívvel-lélekkel véghezvitte.

Iskolánk három éve csatlakozott az AMIT-hoz, és több külföldi magyar iskolával is szoros, együttmüködő kapcsolatban áll.

A Triangle Magyar Iskolával kapcsolatos egyéb kérdésekre örömmel válaszolok .  zs61nagy@gmail.com

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.