Digitális Bölcsi – az amerikában élő magyar gyerekeknek is

04/07/2020

Online tanulás a legkisebbeknek is!

A Szülők Háza Digi Bölcsi célja az otthon maradt bölcsődés korú gyermekek napközbeni elfoglalása, előre jól megszervezett napirenddel, interaktív zenés, mozgásos, kreatív programokkal és ismert emberek előadásaival.
Magyarországon a koronavírus következményeként kijárási korlátozás van. A gyermekeknek és tanulóknak – a bölcsődés korosztálytól az egyetemistákig – és felnőttnek a járvány megfékezése érdekében, otthon kell maradniuk. A “karanténban” a szülők vezetik a háztartást, tanulnak az iskolás gyermekeikkel, lekötik az óvodás, illetve bölcsődés korúakat, és akiknek kell, dolgoznak is emellett.
A játszóterek és a közösségi terek is bezártak, kerülni kell a parkokat, nincs lehetőség „lefárasztani” a gyerekeket. Nehéz megszervezniük a napi programokat. Ez mindenkinek új helyzeteket teremt, és azt tapasztaljuk, a szülők  sokszor nehezen birkóznak ezzel az óriási feladattal, ami rájuk hárult.
Ezen nehézségek megoldására találtuk ki a digitális bölcsit, amely leginkább bölcsődés korú gyermekeknek szól, de a programjainkba igyekszünk bevonni az egész családot.
A programokat csecsemő- és kisgyermeknevelők, szociális munkások, pszichológusok, drámapedagógusok, óvodapedagógusok állítják össze és családi bölcsődéink nevelői, pedagógusai fogják megszemélyesíteni, akik a Regős Módszert elsajátítva a Szülők Háza saját programjait beépítik foglalkozásukba.
A programjainkat igyekeztünk a bölcsődei nevelés feladataira kialakítani, így a vizuális, környezeti, anyanyelvi és testi nevelést is beépítettük. Lesz gyermektorna, zenés- és kreatív foglalkozás, mese, muzsika. Igyekszünk belecsempészni a gyermekek számára jelenleg elérhetetlen kapcsolódásokat is – közösséget, nem egy háztartásban élő családtagokat – , amik ennél a korosztálynál az érzelmi és értelmi fejlődésükre kihathatnak.
Fontosnak tartjuk a szülők segítését is, ezért a nap végén nekik szóló tartalommal jelentkezünk, illetve a mesemondásba bevonjuk a nagyszülőket is.

Csatlakozz hozzánk, legyél részese programjainknak!

Honlap: szulokhaza.hu/digitalisbolcsode

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.