Tyler válaszol – egy amerikai fiatal gondolatai a magyarokról

06/13/2020
A 26 éves, Floridában élő Tylerrel beszélgettem arról, hogy mit gondol Magyarországról. Mesélt a magyar nyelvvel való megismerkedéséről, a hazánkba tett utazásairól. Elmondta véleményét a kultúráról, az ételekről és úgy általában a magyarokról.

Forrás: www.pexels.com

Kezdjük mindjárt az elején! Hogyan kerül egy amerikai fiatalember, akinek semmilyen kötődése nincs Magyarországhoz kapcsolatba ezzel a kis, európai gyöngyszemmel?

  • Érdekes sztori, az biztos! Egy magyar lány, Kinga a családom közeli barátja volt évek óta. 2017-ben egy hurrikán söpört végig Floridán. Kinga egyik rokona és a barátja (akik ide látogattak Magyarországról) veszélyes helyen ragadtak, így elszállásoltam őket. A pár nap alatt, amit itt töltöttek, barátok lettünk. A mai napig tartjuk a kapcsolatot. Ez az esemény fordította először a figyelmemet a magyarok felé.
 • Mi volt az első dolog, ami megfogott?
  • Egyértelműen a nyelv! Emlékszem, ahogy tanulmányoztam az „sz” hangot a magyarban, és hogy miben különbözik az angol „s”-től. Ahogy a barátaim tanítgattak, egyre többet és többet akartam tudni. Elbűvöltek a ragozás és a magyar mondatok struktúrája. Nagyon különböző a mi nyelvünktől. Tetszik, hogy kicsit különálló az európai nyelvektől, mivel Ázsiából származik. Legalábbis tudomásom szerint. A kedvencem, hogy a szavak kiejtése megegyezik az írásukkal: minden betűt mindig ugyanúgy kell kiejteni! Oh, bárcsak az angol működne így!
 • Látom, beleástad magad a témába. Szóval elkezdted tanulni a nyelvet. Semmiképp ne hagyd abba! Rengeteg videóba fut az ember, ahogy amerikaiak szenvednek a magyar kiejtéssel. Te hogy gyakoroltad ezt? Mik a kedvenc szavaid?
  • A YouTube hatalmas segítség volt. Órákat töltöttem videónézéssel a magyar ABC-ről, a kiejtésről és a nyelvtanról. Szórakoztató feladat volt. Később elkezdtem a Duolingo applikációt használni, ahol többet tudtam tanulni és gyakorolni. Elismerem a magyar nyelvet, mert összetett és gyönyörűen hangzik. Remélem lesz lehetőségem gyakorolni Magyarországon is. Kedvenc szavaim: katona, köszönöm, pálinka.
 • Tudom, hogy kétszer is jártál nálunk. Mi volt a legfurcsább dolog, amit láttál? Mi nyűgözött le leginkább?
  • Hmm, legérdekesebbek a kommunista épületek voltak és hogy a WC és a fürdőszoba el vannak szeparálva. Meg persze az óriási pick-up-ok hiánya. Határozottan lenyűgözött a tömegközlekedés. Buszok, vonatok mindenhol! Amerika nagy része az autózásra épült, így itt szörnyű a tömegközlekedés.
Forrás:www.pexels.com
 • Tudnál említeni néhány különbséget, amit észrevettél az emberek gondolkodásában?
  • A magyarok egyértelműen másképp kezelik a pénzt. Az emberek mértékletesebbeknek tűnnek, ami jó dolog. Akikkel találkoztam, mind nagyon keményen dolgozó emberek. Hallottam a híres magyar pesszimizmusról, de ezt még meg kell néznem magamnak! (nevet)
 • Mit gondolsz a magyar konyháról?
  • Abszolút elmondhatatlanul finom! Akárhányszor ott jártam, egyszerűen nem tudtam olyat kóstolni, ami nem volt isteni. Pörkölt, csirkepaprikás, halászlé: mind elképesztő. Kétségkívül még a legrosszabb magyar étel is jobb, mint az átlag amerikai.

Kép: Tyler

 • Hallottál magyar zenéket?
  • Igen! A kedvenceim a Halott Pénz és ByeAlex. A magyar barátaim sok amerikai zenét hallgatnak, így nem voltam kitéve annyi magyar dallamnak, amennyinek szerettem volna.

 

 • Tehát összességében mit mondanál a rólunk, magyarokról?
  • Nagyon elfogult vagyok, mindent szeretek, ami a magyarokkal kapcsolatos. A történelem, a kultúra lenyűgöző, az emberek pedig elragadóak. A jövőben majd szeretnék több időt tölteni, tanulni, dolgozni Magyarországon. Így még teljesebb képet kaphatok.
Kívánom, hogy sikerüljenek a terveid és köszönöm, hogy megosztottad velünk a gondolataidat.

szentesedina.agnes

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.