Kiss Katinka, KCSP ösztöndíjasa segítette a HungarianHub munkáját is – fotók

06/05/2020
Szerencsések vagyunk, hogy idén egy olyan sokoldalú, kreatív ösztöndíjast kaptunk, mint Kiss Katinka, aki jelentősen tudta segíteni a mintegy hat szervezet munkáját.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság kezdeményezéseként immáron hetedik alkalommal valósult meg a Kőrösi Csoma Sándor Program, melynek célja a diaszpóra magyarságának megszólítása, valamint a diaszpóra közösségi és kulturális életének megszervezése, magyar nyelvismeret fejlesztése és szinten tartása a kiérkező ösztöndíjasok segítségével.

A HungarianHub, mint országos szervezetként a székhelyén található más közösségekkel együtt kapott Katinkától segítséget, akinek hatalmas munkabírásával jelentősen hozzájárult a szervezetek munkájához. Elsődlegesen az orlandó-i székhelyű Málvirágok Óvoda- és Kisiskola kis diákjainak és családjainak a szívébe lopta be magát a néptánc, a népművészet, a pedagógiai tudásával és végtelen türelmével.

Az idősebb generációt megszólító American-Hungarian Club tagja is nagyon hálásak voltak, hogy a gyűléseken, magyar vacsorákon vetélkedőkkel, kulturális programokkal szórakoztatta a résztvevőket, valamint a pályázatírásban nyújtott munkája is felbecsülhetetlen volt.

Kiss KAtinka, Butala Viktória, Asztalos Emese, Pazaurek Piros
Kiss Katinka, Butala Viktória, Asztalos Emese, Pazaurek Piros

A Putnam Határok Nélkül Magyar Gyülekezetben az Istentiszteletek szervezésében vett aktívan részt, valamint egy nagy eredményként könyvelhető el, hogy a Horváth Margit néni népművészeti gyűjteményét is sikeresen katalogizálta, ami óriási eredmény a most felújítás alatt álló Magyar Múzeumnak, amely egyébként Rockefeller nyári rezidenciájának épületében található.

Aktív segítség volt az Irodalom Birodalom projektben és természetesen a Talpra Magyar Sport Kupa szervezésében is.

Még felsorolni is nehéz, hogy mennyire sokrétűen látta el a feladatát itt Közép-Floridában, pedig nem is tettünk említést még a HungarianHub és a Hungarian Summit körüli tevekénységekről, amelyeknek igazi motorjává vált és nagyszerű ötleteivel vitte előre a fejlesztését a projekteknek.

Ezzel a fotósorozattal búcsúzunk, amelyről már videós összeállítást már összeállítottunk.

Köszönjük Katinka a sok munkádat és visszavárunk!

 

HungarianHub Önkéntes csapata

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.