Amerikai üzleti terjeszkedés hiteles segítséggel

09/22/2020
Első alkalommal került megrendezésre az online esemény, amelyen mintegy 35 olyan magyarországi vállalkozó vett részt, akik fontolgatják az amerikai piacra lépést a közeljövőben.

Az előadást Kubatov Anikó, floridai külgazdasági attaché szervezte a HEPA Hungarian Export Promotion Agency és a Digitális Jólét Program együttműködésével.

A résztvevők a HunBizFlo bemutatkozója mellett hallhattak előadást jogi, adó, menedzsment, marketing és felelősségbiztosítás témakörben, sőt élő példákkal is alátámasztották a tapasztalatokat az előadók.

Dr. Igaz Kriszta több, mint két évtizede segíti a magyar vállalkozásokat ügyvédként társasági, gazdasági és adójog területén, így szolgáltatásai révén szinte nincs olyan ügy, amivel még nem találkozott volna. Kiemelte annak fontosságát, hogy természetesen a cégek maguk is meg tudják alapítani amerikai vállalkozásaikat, de érdemes mindenekelőtt szakemberek véleményét kérni arról, hogy melyik államot vagy éppen milyen cégformátumot érdemes választani a szervezetük működéséhez.

Borsányi Imre könyvelő – tevékenységi körét tekintve Magyarországon könyvvizsgálónak számító – irodája komoly nemzetközi tapasztalattal és a legmodernebb felhőalapú technológiai szoftverekkel áll hosszú évek óta ügyfelei rendelkezésére. Kollégáival szinte valamennyi adótanácsadói feladatot meg tudja oldani, legyen szó bármelyik amerikai államról is.

Szinte védjegyévé vált Pazaurek Piros mondata, hogy “Nem elég angolul tudni, hanem amerikaiul is kell gondolkodni!” azoknak, akik az USA piacára szeretnének betörni.

Azoknak a vállalkozásoknak, akik a tengerentúlra készülnek, a kulturális különbségeket épp úgy figyelembe kell venniük, mint a piaci sajátosságokat, a teljes iparág egészét, a versenytársakat, sőt az államok populációját és gazdasági környezetét is.

Közösségi vezetőként és a HungarianHub alapítójaként Piros kiemelte a magyar közösség szerepének jelentőségét, valamit a jövő március 25-27. között megrendezésre kerülő, a magyar-amerikai gazdasági-, oktatási-, diaszpóra- és kulturális kapcsolatok erősítését szolgáló eseményén, a Hungarian Summit-on történő személyes részvétel fontosságát is. Az rendezvényen a kapcsolatépítési lehetőségeken túl komoly szakmai képzést is kaphatnak a résztvevők a University of Central Florida Inkubátor Programján és egyéb floridai gazdasági ügynökségek révén.

„bárcsak nekünk lett volna lehetőségünk egy ilyen előadást meghallgatni, mert akkor sokkal egyszerűbb dolgunk lett volna a 2015-ös indulásunkkor”– Herein András, Julius-K9

 

A „High Performance Organizations” és a professzionalizmus kiemelkedő szerepét tartja a legfontosabbnak Tóvári-Nagy Gábor, aki több mint 20 éves nemzetközi környezetben szerzett felsővezetői tapasztalata alapján azt tanácsolja az amerikai piacra érkezőknek, hogy csak a legkomolyabb szervezeti, szervezettségi és stratégiai kidolgozottsággal érdemes nekivágni a vállalkozásoknak az Egyesült Államokban is.

Érdekes és tanulságos eseteket osztott meg a hallgatósággal Madaras Gergely, aki üzletfejlesztési tanácsadóként, felelősségbiztosítás témakörben prezentált ez alkalommal.

Cajkás Zsuzsa, a Hungarian Chamber of Business and Commerce in Florida (HunBizFlo) elnöke a floridai magyar kamara működését és a csatlakozás előnyeit mutatta be a magyar cégeknek. Előadása során hangsúlyozta annak fontosságát, hogy mindig hiteles háttérrel rendelkező szakemberektől és forrásokból tájékozódjanak a vállalkozók, akik fontolgatják a floridai terjeszkedést.

A Julius-K9 már egy sikeres – iparágában piaci világvezető – vállalkozás floridai irányítója, Herein András számolt be az elmúlt években szerzett tapasztalatokról. A legmeghatározóbb üzenete az újonnan érkezőknek, hogy „bárcsak nekünk lett volna lehetőségünk egy ilyen előadást meghallgatni, mert akkor sokkal egyszerűbb dolgunk lett volna a 2015-ös indulásunkkor”. A kutyák tartásával kapcsolatos kiegészítőket forgalmazó sikeres üzletember fontosnak tartja még a márkavédelemmel és a termékvédelemmel kapcsolatos előzetes és alapos jogi felkészülést is, amely annak idején sok fejfájástól szabadította volna meg az induló vállalkozásuk vezetőségét.

 

A jövőben is terveznek ilyen előadásokat szervezők, érdemes követni a HunBizFlo oldalát!

 

 

 

 

 

 

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.