Filmek Magyarország természeti értékeiért. Hegyi Réka filmajánlata azok számára, akik hiányolják Magyarország szépségeit. Exkluzív interjú Farkas Attila filmforgalmazóval, moziüzemeltetővel, a Vad víz-Aqua Hungarica című film forgalmazójával.
Forrás: https://www.vadvizfilmstudio.hu/

30 éve van jelen a filmes szakmában. Szinte minden szegmensében megfordult már, legyen az gyártás, filmforgalmazás és moziüzemeltetés. Szíve csücske a mozik felé, mint bemutatóhelyek, közösségi élményt biztosító helyek felé irányul. A forgalmazás a másodlagos szerepet játssza nála.

Andrew G. Vajna filmproducer multiplex moziláncának egyik üzemvezetője volt, majd a világ egyik legszebb mozijának tartott Uránia Nemzeti Filmszínházban dolgozott. Ott kezdett el feleségével – aki külsős munkatársa volt – a mainstreamtől eltérő, alternatív filmes tartalmakat bemutatni a vetítővásznon. Beleértve a természetfilmeket, színpadi produkciókat, koncerteket, képzőművészeti ismeretterjesztő filmeket, vagy a New York-i Metropolitan Opera közvetítéseit. 2012-ben megalapítították a Pannonia Entertainment céget.

 

 

Miben rejlik a dokumentumfilm különlegessége?

-A filmről annyit kell tudni, hogy ez egy teljes egészestés, tehát nem televíziós hosszúságú alkotás. A film 72 percben, kicsit komplexebb módon járja körül a témát, mint az eddigiekben támogatásunkkal filmvászonra került dokumentumfilmek. Az utóbbiak általában Magyarország egyes tájegységeire korlátozva mutatnak be szemet gyönyörködtető, egyedien szép területeket. Így a Kunságot, a Gemenci erdőt vagy a Balatont.

Forrás: https://www.pannonia-entertainment.hu/

 

Magyarország vízrajzát több millió év alatt kovácsolta az éghajlat és az idő, azonban napjainkban az ember keze irányítja. Ez a film, ahogy címében is benne foglaltatik, Magyarország vízforrásaira próbál nagyobb rátekintést adni, hiszen hazánk a vizek országa. Az ország igen szerencsés helyzetben van földrajzilag abból a szempontból, hogy a vízhez, – ami bizonyos helyeken már kincs és ritkasága a Földön – viszonylag könnyen hozzájut. Használja, rácsodálkozik, élvezi, testét lelkét gyógyítja vele.

Magyarország a vad folyók, kristálytiszta patakok és érintetlen mocsárvidékek, gyógyforrások hazája is. Őseink földjét nagy becsben kell tartani, óvni és védeni, már csak azért is, mert a klímaváltozás következtében ez a világ – így a vízben élő állatvilág, növényzet és a víz körül kialakult földrajzi helyek – nagyobb veszélyben van, mint valaha.

A tér változik körülöttünk, ezt mutatja be Fehér Zoltán látványos, könnyen érthető, értelmezhető filmje. A produkció gyerekeknek, szüleiknek és az idősebb generáció érdeklődőinek is nagy élményt, ismerettöbbletet nyújthat.

Fehér Zoltán a Vad víz Filmstúdió vezetője nagyon lelkes fiatalemberként a Budapesti Metropolitan Egyetemen végzett operatőrként. Nemrégiben nőtt ki az egyetemi korszakból. Gyakorlatilag első természetfilmjét egyetemi évei alatt kezdte el készíteni, operatőri vizsgafimnek szánva. De időközben annyira jól sikerültek a felvételek, hogy sokan láttak már benne fantáziát. A film tudományos konzulensei is megerősítettek az alkotóban a jövőbeli siker lehetőségét. Támogatókhoz került, kinőtte magát Zoltán eredeti terve. Alkotása mozikban is bemutatható produkcióvá vált. Így mi is bemutatásra szánjuk filmvásznunkon.

Forrás: https://www.vadvizfilmstudio.hu/

“Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó erők és maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel, a szélsőséges időjárással és az emberi tevékenységgel. Ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, és a mocsarakban kialakult élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története…” (Fehér Zoltán)

Forrás: https://www.vadvizfilmstudio.hu/

A HungarianHub oldala örömmel oszt meg olyan filmalkotásokat, melyeknek tartalma a diaszpórában élők ismeretét, vizuális élményeit is gazdagítja. Örülünk annak, hogy egy távoli világ természeti csodáit egészen közel hozhatjuk az érdeklődők számára. Köszönjük, hogy a filmhez még a magyarországi bemutató előtt hozzájuthatunk!

Vad víz-Aqua Hungarica” című alkotás jelszó beírásával ingyenesen megtekinthető a forgalmazó, PANNONIA ENTERTAINMENT Vimeo csatornáján keresztül 2021. március 1. és 2021. március 14. között.

 

LINK: https://vimeo.com/462969040

JELSZÓ: pannonia-vadvíz

 

 

Hegyi Réka

Hegyi Réka vagyok. 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.