Az én békém öröme – Ingyenes húsvéti ünnepi hangverseny

03/30/2021
Hagyományosan kórusos koncerttel kedveskedik a Pannon Filharmonikusok a húsvéti várakozás időszakában a közönségnek. A rendezvényre határtalan szeretettel invitálják a diaszpórában élő magyarokat is. 
Forrás: Pannon Filharmonikusok
A húsvéti ünnepekhez közeledve bizonyára mindannyian átérezzük, hogy sokkal nagyobb szükségünk van az ünnep felemelő imáira, üzenetére, mint valaha. A vírushelyzet egyre inkább meghatározza napjainkat, korlátozza vagy épp átformálja terveinket-meséli Győrmárton Rita, a Pannon Filharmonikusok marketing menedzsere.
A mostani járványhelyzet a karácsonyihoz hasonlóan azonban most is különös műsorra ad lehetőséget. Ez a hangverseny ugyanis kórus nélkül, azonban két ragyogó énekes szólistával kerül megrendezésre, sőt, egy szimfónia is helyet kapott a műsorban.
A „Tudom, hogy Megváltóm él” szövegről leginkább Händel Messiásának híres áriája juthat eszünkbe (I know that my Redeemer liveth), de most Händel kortársa, Telemann azonos című, de német nyelvű kantátáját hallhatjuk (Ich weiß, daß mein Erlöser lebt). És azért Händel is helyet kapott a műsorban, de ezúttal egy kevésbé ismert, olasz nyelvű szólókantátája által. Zárásként pedig Mozart egyik híres szimfóniája, a „Nagy” melléknévvel emlegetett, méltóságteljes, nagyszabású Esz-dúr mű hangzik el, magasba emelve az énekesek által már megénekelt lelki békét.
A hangverseny a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében valósul meg. A közvetítést az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatja.
Forrás: Pannon Filharmonikusok
MŰSOR:
Georg Philipp Telemann: Tudom, hogy a Megváltóm él (Ich weiß, daß mein Erlöser lebt, TWV 1:877)
Georg Friedrich Händel: Csillapodjatok, szelek (Silete venti, HWV 242)
Wolfgang Amadeus Mozart: “Nagy” Esz-dúr szimfónia (K.543)
Giulia Bolcato – szoprán
Megyesi Zoltán – tenor
Vezényel: Vass András
A Pannon Filharmonikusok szeretettel várja Önöket nagypéntek előestéjén, 2021. április  elsején este 19 órai kezdettel a képernyők elé. A koncert INGYENESEN megtekinthető az alábbi linken.
https://bit.ly/PFZ-AzEnBekemOrome
10 éves a Kodály Központ, a Pannon Filharmonikusok otthona. A Pannon Filharmonikusok Kodály’10 – Az inspiráció otthona címmel filmet készített. Örömmel ajánljuk figyelmükbe!

 

Forrás: Pannon Filharmonikusok-Pécs Nonprofit Kft.

Hegyi Réka

Hegyi Réka vagyok. 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.