Magyarország esszenciális illatai parfüm formában

04/07/2021
A Terra Hungaria parfüm abból az ideából született, hogy az illat az öltözetünk részeként jelenjen meg. A Kárpát-medencében termesztett és lepárolt illóolajok felhasználásával készüljön. Képes legyen a szülőföldünkön érezhető illatokat eszünkbe juttatni, ezáltal a szélesebb társadalmi rétegeket, főleg a hölgyeket, közelebb hívni ahhoz az esszenciához, amit anyaföldként, termőföldként ismerünk – meséli Katrics Krisztina.

 

SUN EMBRACE, Fotó: Peti-Peterdi Anna

 

„S kiszállunk majd egy csodálatos tájon, Hol semmi sincs, csak illat és meleg: Fölszikkasztjuk a könnyeinket S megengeded, hogy szeresselek.” (Ady Endre)
A tavasz, majd a színes évszakot követően a nyár is illatokat hoz. Sokszor intenzívet, egy-egy nyári eső után. A földes illatú levegő nyugalmat áraszt.
Magyarország nyelve, népművészete, kultúrájának egyedisége példaértékű. Ezek mellett tudnivaló, hogy anyaországunknak esszenciális illatai is vannak.
Forrás: Örökség Alkotóműhely
Katrics Krisztina, az Örökség Alkotóműhely szellemi vezetője és Bálint Csaba vajdasági parfümőr, együtt álmodtak és alkottak maradandót, a Kárpát-medencében termő növények hazai lepárlásából származó illóolajokból. Sokak kedvére emléket, értéket őrzőt.
Megalkották Magyarország illatait. Közös munkájuknak köszönhetően az elmúlt években új parfümökkel ajándékozhatták meg a természetes illatok kedvelőit.
Munkájuk eredményeként olyan növények illatpárlatai kerültek szépen kidolgozott, mintával ellátott üvegekbe, melyek finom szépségét elődeink a szántóföldeken, legelőkön, a természet ölén járva örökítették meg. Ezek kerültek míves rajzok formájában a későbbiekben egy-egy ruhadarabra, textíliára szőve, kihímezve.
Forrás: Örökség Alkotóműhely
Azt gondolom, hogy ha valaki ezeket a ruhákat viseli egy rendezvényen, akkor könnyen a társaság középpontjába tud kerülni. Tud olyan kapcsolatokra, beszélgetésekre szert tenni, melyek egyébként lehet, hogy nem jöhettek volna létre. Mondjuk meg őszintén, hogy a hölgyeknek éppen az a szívük vágya, hogy úgy keltsenek feltűnést, hogy közben a szépségük és a finomságuk megmaradhasson – vélekedik Katrics Krisztina.
Forrás: Örökség Alkotóműhely
Krisztina első ruháját maga tervezte és kivitelezte. Azóta elrepült jó pár év, alkotásait az Egyesült Államokban is viselik már. A mai stílusnak megfelelő, hímzett öltéssel készült, kiváló minőségű blúzok, mellények, kabátok hitet adnak viselőjüknek és hitet közvetítenek azok felé, akik rácsodálkoznak a viseletre. A világ több pontjára eljutott alkotások eleganciát, tartást adnak és közvetítenek. Mindenütt szépséget, egyediséget, értéket képviselnek.
Forrás: Örökség alkotómūhely
Napjaink igényeinek megfelelően Krisztina tovább szőtte gondolatait. Nevéhez köthető a TERRA HUNGARIA parfümkollekciójához is. A Bálint Csaba kivitelezte parfümök hűen reprezentálják a matyó, a kalocsai, a kunsági minták illatát.
Forrás: Terra Hungaria
Az illatokat már hangvarázs is érzékelteti. Így a parfümök érzékszerveink számára összetett ajándékká válhatnak. Hangot adtunk egy-egy illatnak.
Az alábbi linkekre kattintva az élmény mindenki számára átélhető! A távolból egészen közel hoztuk a magyar föld illatát.
TERRA HUNGARIA: AFTER RAIN, NARRÁTOR: Hegyi Réka, ZENE: Angeles of Juli (Mixed by Zoohacker)
TERRA HUNGARIA: SUN EMBRACE, NARRÁTOR: Hegyi Réka, ZENE: Angels of Juli (Mixed by Zoohacker)
TERRA HUNGARIA: MATYO PURE, NARRÁTOR: Hegyi Réka, ZENE: Angels of Juli (Mixed by Zoohacker)

 

TERRA HUNGARIA: KUNSAG, NARRÁTOR: Hegyi Réka, ZENE: Angels of Juli (Mixed by Zoohacker)

https://www.youtube.com/watch?v=OUP6mtZrAyE

 

Forrás: Terra Hungaria

 

Fotó: Peti-Peterdi Anna

Hegyi Réka

Hegyi Réka vagyok. 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.