Hangoskönyv magyarul gyerekeknek

05/22/2021
“Az emberek is sokfélék, a maga módján mindenki nagyon egyedi. Rajtam is múlik, hogy a világ milyennek lát engem. Anyukámnak igaza van. Ezért elhatároztam, hogy igyekezni fogok, hogy jól csináljam a dolgokat. Sokat tanulok és okosodom, hogy megismerjem a világot és a világ is engem.” (A Málna utca hangjai)

Ez a mese minden gyermeknek mesél arról, hogy milyen nehézségekkel küzd egy nem halló kisgyerek és arra biztat, hogyha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, milyen kevés is elég ahhoz, hogy felismerjük és elfogadjuk a másságot magunkban és másokban.
Őszintén hiszem, hogyha vállaljuk bármilyen fajta különbözőségünket, óriási lépést teszünk a szemléletváltásban, a megítélés formálásában- meséli Ungvári Bélyácz Betti, a „Málna utca hangjai” című mesekönyv írója.
Forrás: A Málna utca hangjai, Pál Rita rajza
A Málna utcába új család költözik. Egy hallássérült kislány a szüleivel. Hamarosan új barátokra lel, és együtt élik át a mindennapok kalandjait.
A történet második részében a kislány naplóját olvashatjuk, amiből megismerhetjük a történeteket az ő szemszögéből is. Pál Rita grafikus csodás Málna utcát varázsolt, élénk színekkel, kedves figurákkal kelti életre a mesét.
A történet kis főhőse Lilla, aki implantátumot visel. Mosolyával, életszeretetével és humorával, az ő kis lényén keresztül szól a mese minden magyarul beszélő és értő hallássérült és halló gyereknek.
„Mikor kiörvendezték magukat, Robi tanácstalanul kérdezte: – És most mit csináljunk?
Ebben a pillanatban felhangzott az utca végén a fagylaltos kocsi csengője. Lilla fülelt egy kicsit, elmosolyodott, aztán kidugta a nyelvét és a levegőbe nyalt. A kis csapat összenézett, aztán úgy elkezdtek kacagni, mintha sosem akarnák abbahagyni.”
Forrás: A Málna utca hangjai, Pál Rita rajza
A kedves mese meghallgatását különösen ajánljuk:
– olyan gyerekeknek, akik családjában vagy környezetében hallássérült gyermek él,
– minden olyan gyereknek, akit nyitottságra akarnak nevelni,
Korosztály: 5-12 évesek
A HungarianHub csapata örömmel osztja meg Lilla történetét. Tesszük ezt egy hangoskönyv formájában, hogy egy Magyarországon született mesekönyv főhősének történetet a világ több pontján is megismerhessek.

A témához kapcsolódó weboldal: HunniaBooks 

Hegyi Réka

Hegyi Réka vagyok. 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.