Farkas Dezső története minden, csak nem hétköznapi! Saját blogjaiból kiderül, hogy egy megállíthatatlan fiatalemberről van szó, aki gyerekkori álmát valósította meg azzal, hogy jelenleg egy top amerikai egyetemen tanul.  
Forrás: Farkas Dezső honlapja, készítette: Nagy Petra Helga
Babson College Master of Business Administration képzésére nem jut be akárki és természetesen a tandíj igen magas.     
Az egyetemi felvételi egy többlépcsős procedúra, olyan követelményekkel, mint önéletrajz, motivációs levél, interjúk, 7-10 év szakmai tapasztalat, ajánlások, nyelvvizsga és egyetemi mesterszinten végzett tanulmányok bizonyítása. Ezen kívül a tandíj is elrettentő faktor. Dezső azonban kemény elhatározást tett és felállította a tervet: bejutni a képzésre, majd összegyűjteni a szükséges erőforrásokat.  
Miután – egyetlen magyarként – felvették a képzésre, szembe kellett néznie a következő akadállyal: előteremteni 8 millió forintot mindössze öt hét alatt! (Majd 2020 januárjában a következő 8 millió forintot.)
 Összeállított egy anyagot a munkásságáról, tapasztalatairól, céljairól és nekilátott a támogatók kutatásának. Létrehozott egy GoFundMe kampányt is, jelenleg 21 támogatója van. Mögé állt többek között Ránky Katalin, a L’Oréal volt ügyvezetője; Michele Orzan, az EuCham elnöke és Szabó Balázs, a CIB Bank vezérigazgató-helyettese. Több, váratlan helyről is érkezett a nagylelkűség, különböző formákat öltve. Pénzzel, kapcsolatokkal, tanácsokkal segítették. Amikor már azt hitte, nem lesz képes megoldani a második negyedév tandíját, Szeghy Szabolcs, régi barátja felajánlotta a támogatását. Sikeresen elnyerte az amerikai Kiss Elemér és Éva Ösztöndíjat, illetve a Rosztóczy-ösztöndíjat. Családja bár eleinte kétségekkel fogadta a tervét mára az egyik legnagyobb támogatója lett.  
Mindent összetéve végül sikeresen összegyűjtötte az első félév tandíját, így neki láthatott a képzésnek.  
Forrás: Farkas Dezső honlapja
A képzés eredetileg 49% online és 51% offline. Minden félévben van három vagy négy alkalom, amikor ki kell utazni és személyesen részt venni egy intenzív, 4-5 teljes napos tanítási héten. A félév többi része virtuálisan elvégezhető.  
Dezső az első félévet a járványnak köszönhetően teljesen online végezte, aminek megvoltak a maga kihívásai. Leginkább a hatórás időeltolódás. A félévre át kellett állnia az amerikai időszámításra, ami elég megterhelő. Volt, hogy magyar idő szerint éjfélkor kezdte az óráit.  A hetente 200 oldalnyi angol olvasmány, a tanórák és az elvárt reakció gyorsasága miatt fel kellett adnia a fejben angolról magyarra, majd vissza angolra fordítást. Angolul kellett gondolkodni, miközben Magyarországon ült a számítógép előtt.  
Már a hivatalos kezdést megelőzően el kellett végeznie négy előkurzust. Itt kapta meg a felkészítő anyagokat, cikkeket és esettanulmányokat, amikbe beleásta magát a félév kezdetéig. Az első negyedévben három kurzus (Vállalkozás és Lehetőségek, Hatékony szervezetek létrehozása és vezetése, Pénzügyi jelentések), a második negyedévben két kurzus (Tárgyalástechnika, Különleges témák: vállalkozói növekedés) volt.
4.0 GPA-vel zárta a félévet, ami kitűnő átlagot jelent. 
Forrás: Farkas Dezső honlapja
Az osztályába eredetileg 20 főt vettek fel, ebből 14 fő kezdte el a képzést és jelenleg 12-en vannak. A társaság színes, több országból verődött össze. Többségük elit egyetemről érkező, tehetős családból származik. 
Bár a COVID helyzet szerencseként érte – hiszen sokat spórolt azzal, hogy nem kellett minden alkalommal kiutaznia Floridába – szerette volna teljesen megélni a kalandot, így egyszer már megjárta Miamit.  
A hotelben, amiben megszállt 10 perc sétányira található az egyetemtől. Ahhoz, hogy belépjen az iskola épületébe két negatív koronavírus tesztre volt szükség. Lehetősége nyílt kicsit megismerni a várost, amiben az egyik osztálytársa volt segítségére. Egyik este vacsora után más híján úgy kellett hazafutnia az autók és óceánjárók mellett, ami egy több mint 10 kilométeres távot jelentett. Sportolni a homokos tengerpartra járt, ahol összefutott egy helyi vállalkozóval, aki a legnagyobb meglepetésére a magyar Hooligans zenéjét kezdte játszani. A Miami utazásáról részletesen beszél blogjában.  
A tanulmányok mellett volt még energiája elfogadni a felkérést, hogy Ő legyen a Közép-Európa és Kelet-Európa Alumni vezetője, megalapítani az Európai Egyetemi Klubot a Babson College-on, foglalkozni a Jövőt Építők Generációja Egyesülettel, aminek Ő az elnöke és a vörsi vállalkozásával.
Érdekesség még, hogy nagy szenvedélye a sakk. Ahogy Ő mondja “Ha akad bármikor 5 percem, már nyitom is az applikációt és játszom. Kikapcsol és elgondolkodtat. Sakk számomra az életet testesíti meg. Ahogy a sakkban, úgy az életben is folyamatosan előretekintek és gondolkodom, hogyan oldhatnám meg az előttem álló problémákat és kihívásokat. Hálás vagyok érte, hogy megtanított a stratégiai gondolkodásra, előre látni a még nem létező akadályokat és idő előtt megoldani.”
Forrás: Farkas Dezső honlapja, készítette: Nagy Petra Helga
Dezső folyamatosan támogatókat keres céljai eléréséhez, hiszen idén augusztusra, majd jövő januárra még 10+10 millió forintot össze kell gyűjtenie! Ha úgy érzed, támogatni szeretnéd a tanulmányait, itt megtalálod a szükséges információkat. Ezenkívül figyelembe ajánlom saját honlapját, ahol naprakész írásai olvashatók. 

 

szentesedina.agnes

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.