Dupla kiállítás, exkluzív, időtlennek számító felvételek

06/10/2021
“Egy város. Látszólag kövek és emberek. De a fények és árnyékok játéka mögött apró történetek. A két fotográfus képei elmossák az évszámokat és elfedik a helyszíneket. Kinszki Imre XX. század elején készített képei és Kaiser Ottó csaknem száz évvel későbbi fotográfiái szinte ugyanazokat a történeteket mesélik. Kettőjük lebegése egy budapesti mesévé fonódik össze, hiszen ugyanolyan csodálattal fordulnak a kövek, mint amilyen szeretettel az emberek felé.”

Kép forrása: Kaiser Ottó

A 40 képből álló, dupla kiállítás anyaga egyedi, időtlennek számító, komoly installáció. A képvilág főszereplője Magyarország fővárosa, Budapest. A „Budapesti mesék” című kiállítás anyaga a világ több pontján, számos nemzetközi sikert aratott. Több, mint 20 országban járt Európában és a Balkánon. A két sorozat között 80 év és egy háború telt el -meséli Kaiser Ottó.
Az alábbi youtube linkre feltöltött anyag a holokausztban odaveszett Kinszkinek a két világháború között készült budapesti fényképei mellé állítja a kortárs fotóművész Kaiser Ottó friss Budapest-felvételeit, mintegy válaszként hangulatában, ritmikában, témájában.

 

Kurátor: Bodnár Zita, Videó: Hegyi Réka, Zene: Calm Frequency – Zoohacker, Forrás: Magyarország Los Angeles-i Főkonzulátusának kulturális hírlevele
Ha az ember útra kel, előbb-utóbb olyan vidékre jut el, melyet érdemes otthon megmutatni. Csak kell valaki, aki útra kel! Csak kell valaki, aki mesél.! Hadd legyek ez most én-írja könyvében Kaiser Ottó.
Hogy miért éppen Budapest? Hallgassátok meg!

Hegyi Réka

Hegyi Réka vagyok. 21 éve élek az Egyesült Államokban, jelenleg Los Angelesben. Hazámtól távol élve, mély gyökerű, sokszínű kultúránk ékességeit igyekszem sokakkal együtt hitelesen képviselni, szép csengésű nyelvünket ápolni. Színpadon, stúdióban, rádióban, a filmvásznon. Egy ösztöndíj lehetősége kínált elsőként utat az Egyesült Államokba. Így húszas éveim elején, a Rotary Club jóvoltából számos helyen tarthattam előadásokat kicsiny hazánk szépségéről. Mindezen kincsek a későbbiekben nevem alatt publikált cikkekben, fotókönyvekben, fotókiállításokon is megjelenhettek. A magyar nyelv szerelmeseként számos színházi produkcióban, előadóesteken szerepeltem. Fotográfusként díjakat nyertem. Különösen büszke vagyok, hogy egyik munkámat az Oscar-díjas magyar származású operatőr, Zsigmond Vilmos értékelte. Egy bő évtizede szinkronizálok, több rádióműsor és filmalkotás narrátora lehettem. Jelenleg a Carte Rouge című készülő történelmi játékfilmben kaptam szerepet. Három csodás gyermek a büszkeségem. Számukra próbálom átadni azokat az értékeket melyek vezetnek az élet útján.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.