Ötvenhatos emlékmű készül Georgiában

09/08/2021
A hőseink előtt való tiszteletadás jeléül az Amerikai Magyar Koalíció és Georgia állam magyar közössége szoboravatásra készül az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján. A Koalíció helyi partnerei az Atlantai Tiszteletbeli Konzulátus, az Atlantai Magyar Meetup, a Haralson megyei Georgia Történeti Társaság, valamint a Georgiai Magyar Közösségi Egyház.

A közösségi projekt egy éve indult, azóta a megvalósításhoz szükséges 75 ezer dollár mintegy 90%-a gyűlt össze. A Koalíció egy világhírű, helyi szobrászt, Stan Mullins-t bízott meg az emlékmű elkészítésével. A tervek szerint 2021. október 23-án avatják majd fel az ember nagyságú gránitemléket Brian Kemp georgiai kormányzó és Takács Szabolcs washingtoni magyar nagykövet jelenlétében. A családok és szervezetek figyelmébe ajánljuk diaszpóra-szerte, hogy az 1000 dollárt elérő támogatások esetén felvésésre kerül majd az adakozó neve az emlékműre.

Amennyiben szeretné az ’56-os szobor létrejöttét támogatni, adományozhat elektronikusan a GoFundMe oldalán ide kattintva, vagy csekket küldve a Koalíció postacímére (P.O. Box 57135, Washington, DC 20037) az alábbi jelige feltüntetésével: ’GA56 Szobor Projekt’.

 

Bővebb információ: https://hacusa.eu/georgia-statue-to-honor-1956-hungarian-revolution/

 

 

 

 

 

 

 

Hungarian American Coalition (Amerikai Magyar Koalíció)

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.