Magyar mű a Chagrin Dokumentumfilm Fesztiválon

09/08/2021
Az idei Chagrin Dokumentumfilm Fesztiválon mutatják be Pigniczky Réka és Lauer Rice Andrea új filmjét

A Magyar Diaszpóra Vizuális Emlékgyűjtemény alapítói, Pigniczky Réka és Lauer Rice Andrea örömmel jelentik be, hogy 2021. október 8-án, az ohiói Chagrin Dokumentumfilm Fesztiválon debütál új dokumentumfilmük, a The Memory Project: 1956/2021.

A The Memory Project: 1956/2021 olyan élettörténeti interjúk gyűjteménye, amelyben több mint 60 évvel az 1956 -os magyar forradalom után a Szovjetunió zsarnoksága elleni első és legjelentősebb felkelés szemtanúi megosztják személyes történeteiket a túlélésről és az ellenálló-képességről. A Magyar Diaszpóra Vizuális Emlékgyűjtemény azzal a céllal jött létre, hogy az ötvenhatos generáció történetei ne merüljenek feledésbe, hanem a rögzítve legyenek a következő nemzedékek számára. Az Emlékgyűjtemény alapítói eddig 10 országban és 3 kontinensen összesen 150 interjút vettek fel, amelyekből számos részlet látható lesz a filmben.

Pignitczky Réka, Les Vadasz (Vadász László) és Lauer Rice Andrea Forrás: Memory Project
Forrás: Memory Project

Az 1956-os forradalom 65. évfordulójának alkalmából készült film magával ragadó, személyes történeteket jelenít meg azoktól, akik ’56-ban Nyugatra menekültek, elsősorban az Egyesült Államokba. A szereplők sokszínűek – megjelenik köztük egy Napa-völgyi borásztól Richard M. Daley személyi fotósán át az Intel társalapítójáig. Elmesélik a forradalom előtti éveket, magát a felkelés napjait, azt, hogy hogyan hozták meg a döntést, hogy elmenekülnek szülőföldjükről és azt, hogy 1956 ma is mit jelent számukra.

A film szereplői: Ludányi András, Kondor László, George Springer, Magyar Judit, Forgách Péter, Lendvai-Lintner Imre, Lengyel Mária, Les Vadász, Jackovits Tamás, Kapcsándy Lajos, Daróczy Ibolya, Eszterhas Joe, Vörös Katalin, és Lauer Edith.

Bővebb információ: https://memoryproject.online/hu/

Facebook

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.