Újhelyi Petra: a WNBA-ből a Hungarian Summitra

05/11/2022
A korábbi magyar válogatott kosaras, WNBA bajnok is ott lesz a csütürtökön kezdődő a magyar-amerikai konferencián a floridai Daytona Beach-en.
Újhelyi Petra 9 évesen kezdett el kosarazni Nagykőrösön. Mondhatni családi mintára, hiszen többek között édesapja és édesanyja is ezt a sportot választotta. 16 évesen került a BSE-be válogatottként, majd Európa-bajnokságokon figyeltek fel rá az amerikai iskolákból érkező másodedzők.
Petra többnyire csak egy kedves ismerős szavára tudott támaszkodni, ez alapján választotta a Dél-Karolinai Egyetemet az ajánlatok közül. Legjobb barátnőjével indult neki a nagyvilágnak. Innentől kezdve az egyetem színeiben játszott, mellette pedig business és marketing szakon tanult, ösztöndíjjal. 2003-ban diplomázott és tizenhatodikként kelt el a WNBA drafton. A Detroit Shock-hoz került, akikkel ugyanebben az évben bajnokságot is nyertek.
Petra életében központi szerepet játszik a magyarsága, hiszen a családja Magyarországon él, akiket rendszeresen látogat. Kislányához magyarul beszél, fontosnak tartja a kultúra és nyelv megőrzését, így szívesen jár össze a dél-karolinai magyar társasággal is. A Hungarian Summiton egy kerekasztalos beszélgetés keretén belül meséli majd el saját útját, tapasztalait, hogy mit csinálna másképpen és hogy tulajdonképpen milyen is az Egyesült Államokban profi kosarasként játszani és tanulni.
A Hungarian Summit részletes programja és további információk a rendezvényről a hungariansummit.com weboldalon érhetők el.

szentesedina.agnes

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.