Módszertani konferencia 2023

03/02/2023
Balassi Bálint – ösztöndíjprogram – Márton Áron – ösztöndíj módszertani konferencia a külföldön élő magyarok személyes és szakmai kötődésének erősítése

A kulturális és tudománydiplomáciai feladatok ellátásáról szóló 241/2016. (VIII.16.) Korm. rendelet 2.§ (2) a) pontja alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: KKM) pályázatot hirdet a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatók számára a KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK SZEMÉLYES ÉS SZAKMAI KÖTŐDÉSÉNEK ERŐSÍTÉSÉRE.

 

AZ ÖSZTÖNDÍJ CÉLJA, ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a pályázaton elnyerhető ösztöndíjjal a nyertes pályázó külföldön élő magyarok személyes és szakmai kötődését, képzésüket, módszertani tudásuk megosztását és fejlesztését kívánja támogatni, valamint elősegíteni a magyar nyelv, történelem, kultúra, népművészet alapvető értékeinek átadására irányuló külhoni oktatás hatékonyabbá tételét.

 

AZ ÖSZTÖNDÍJ TARTALMA

A program a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktatóknak nyújt lehetőséget módszertani ismereteik megosztására és fejlesztésére. Az ösztöndíjas periódus 1 hónap. Az ösztöndíjat elnyerő külhoni magyar személy (a továbbiakban: ösztöndíjas) fő tevékenysége a benyújtott szakmai terve alapján történő felkészülés a magyarországi konferenciára, a jó gyakorlatok rendszerezése, bemutatásra való előkészítése, majd azok megosztása műhelymunka keretében a konferencián, illetve aktív részvétel a konferencia munkájában.

 

A magyarországi konferencia időpontja és helyszíne: 2023. május 11-14., Budapest

 

A konferencia várható témái:

  • a tervezés és megvalósíthatóság kérdései, különös tekintettel a tananyagokra és tantervekre a jó gyakorlatok középpontba állításával,
  • az oktatási folyamat lépései, a taneszközök és módszerek megfelelő használata,
  • a tehetséggondozás kérdései,
  • az egyes pedagógiai irányzatok helye és szerepe a XXI. századi elvárások fényében,
  • óratervek, tanmenetek a Balassi-füzetek használatához.

Az ösztöndíjas köteles aktívan részt venni a programot lezáró konferencián és a munkáját bemutató előadást tartani.

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Pályázhat minden, a diaszpórában és a Kárpát-medencében magyarságismereti oktatást folytató önkéntes oktató, aki a magyar nyelv, történelem, népi kultúra oktatásával és megismertetésével kapcsolatos tevékenységet végez, és aktívan részt vesz az adott ország magyar közösségének életében.

 

További részletek ITT érhetőek el.

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.