Ösztöndíjjal Amerikában!

08/23/2023

A magyar fiatalok számára az Amerikai Egyesült Államok nem csak egy ország, hanem egy álomvilág, ahol az oktatás, kultúra és lehetőségek kimeríthetetlen forrásai várnak. Magyarországról az Egyesült Államokba való tapasztalatszerzés céljából történő kijutás csodálatos lehetőség a fiatalok számára, hogy új élményeket szerezzenek és megszerezzék azokat a tudásokat, amelyeket később a hazai közösségük hasznosítására fordíthatnak.

Ebben a bejegyzésben több támogatási program kiírása kerül bemutatásra. Azonban emellett számos felsőoktatási ösztöndíj lehetőség elérhető, melyekről a következő linken tájékozódhatsz. Fontos megjegyezni, hogy a gyűjtés a blogbejegyzés készítésekor rendelkezésre állt, és az aktuális hírek alapján lett összeállítva. A programok friss információinak érdekében mindig érdemes tájékozódni.

Nézzük tehát, melyek azok a lehetőségek, amik magyarok számára is adottak:

A Future Leaders Exchange (FLEX) program teljeskörű amerikai kormányzati ösztöndíj, amely lehetővé teszi diákok számára egy középiskolai tanév eltöltését az Amerikai Egyesült Államokban. A FLEX egy kulturális csereprogram, mely során a résztvevők önkéntes fogadócsaládoknál élnek, megismerik az amerikai kultúrát, szokásokat, iskolai és közösségi életet, és bemutathatják hazájukat mint nagykövetek. Bár a program már közel három évtizedes, a magyar diákok számára csak 2019-2020-ban nyílt meg először ez a lehetőség. További információ ITT!

A Humphrey ösztöndíj egy olyan nem fokozatadó (Non-Degree) program, ami részben posztgraduális egyetemi képzés, részben szakmai fejlesztés az ösztöndíjprogramhoz tartozó egyetemeken. Az ösztöndíj egy tanéven át tart, és maximum 6 hónapos gyakorlati munkával kiegészíthető.Az ösztöndíj célja a szakmai tudás bővítése és a közszolgálat iránti elkötelezettség erősítése.További információ ITT!

A John N. Lauer Vezetőképző Programot azért hozták létre, hogy lehetőséget biztosítson fiatal magyar-amerikaiaknak és jól képzett, angolul beszélő magyaroknak Magyarországról és a szomszédos országokból, hogy első kézből tapasztalatot szerezzenek különböző washingtoni intézményekben, hogy motiválják őket a közszolgálat iránt szülőhelyükön, valamint lehetőséget adjanak nekik kapcsolatok építésére az Egyesült Államokban a szakmai területükön.További információ ITT!

A Kiss Elemér és Éva Ösztöndíj program Amerikában tanuló, anyaországi és határon túli magyar fiatalok számára kínál kiegészítő jellegű tanulmányi ösztöndíjat. A pénzügyi támogatás értéke átlagosan 1000 dollár/tanév, de minden évben megpályázható a hallgatói jogviszony alatt, így többször elnyerhető. További információ ITT!

A Bognár Család Magyar Ösztöndíj Alap célja, hogy pénzügyi segítséget nyújtson olyan képzett magyar származású egyetemi hallgatók számára, akik Magyarországon, Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában, vagy Szerbiában folytatják tanulmányaikat. A szemeszterenként folyósított ösztöndíj segítségével a diákok fedezni tudják tandíjukat, vagy egyéb, a tanulmányaikkal felmerülő költségeiket.További információ ITT!

Study of the U.S. Institutes program három pályázat kerétben nyújt lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy mélyebben megismerjék az amerikai társadalmat, kultúrát és az ehhez kapcsolódó értékeket és intézményeket. A program célja a tantervi tartalmak megerősítése, valamint a külföldi tudományos intézményekben zajló oktatás minőségének fejlesztése az Egyesült Államokkal kapcsolatos témákban.További információ ITT!

Nem utolsó sorban szeretnénk felhívni a figyelmet a Nemzetpolitikai Államtitkárság gondozásában működő Kőrösi Csoma Sándor Programot amely célja a diaszpóra magyarságának megszólítása, valamint a diaszpóra közösségi és kulturális életének megszervezése, magyar nyelvismeret fejlesztése és szinten tartása a kiérkező ösztöndíjasok segítségével. A Program keretében több amerikai magyar szervezet is fogad ösztöndíjasokat. További információ ITT!

Az ösztöndíj Amerikában nem csak egy tanulmányi lehetőség lehet, hanem egy személyes és szakmai fejlődési utazás is. Az itt megszerzett tudás és tapasztalatok hatalmas lehetőségeket rejt magában a hazai közösség és a saját jövőbeli karrier szempontjából. Hozd haza azt a tudást és kreativitást, amelyre Magyarországnak is szüksége van. Az ösztöndíj nem csak egy út, hanem egy kapu az új lehetőségekhez – lépj rajta át és formáld meg a jövődet!

Amennyiben Amerikába készülsz, elengedhetetlen, hogy részletesen tájékozódj az utazás előtti teendőkről és az új élet esetleges kihívásairól. Ehhez részletesebb információkat itt találhatsz.

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.