Erdélyi magyarok a nagyvilágban tudományos kutatás-Légy Te is részese!

12/26/2019
Az Erdélyi Innovációs Műhely egy nagyon fontos kérdéssel kapcsolatos kutatást indított el, melynek címe Erdélyi magyarok a nagyvilágban. A program célja, hogy tudományos módszerek segítségével mérjék fel az emigrációban és diaszpórában élő erdélyi magyarokat, annak érdekében, hogy szorosabb párbeszédet tudjanak kialakítani a Szülőföld és a Diaszpóra között.

A kutatást segítő személyeknek kérdőívet kell kitölteni, amennyiben erdélyi születésű, vagy erdélyi magyar identitással bír, és jelenleg Románia és Magyarország határain túl dolgozik, vagy életszerűen él.

Forrás: Erdélyi Innovációs Műhely

Fő célja még a kutatásnak a fókuszcsoportok kivándolási dinamikájának vizsgálata, a szülőföldről való elvándorlásának oka és a szülőfölddel való kapcsolattartás mélysége , a diaszpórákban kialakult közösség milyensége, és a hazatelepülés vagy diaszpóra építése is. Gazdaságtani kérdéskörük segítségével vizsgálják a különböző területeken élő diaszpóra csoportok átlagos kereseteinek összehasonlítását, illetve a tőke szülőföldre történő befektetési hajlandóságának becslésével, az itthoni munkavállalás vagy vállalkozás indításának
életszerűségét.

 

Amennyiben van ismerősötök, aki erdélyi, vagy te magad is az vagy és van kedved segíteni egy tudományos célt, akkor kérlek látogass el az alábbi oldalra és töltsd ki te is a kérdőívet!

Erdélyi Innovációs Műhely

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.