Közösségi szintű projektek június 4-ére

06/02/2020
Az Összetartozás napja alkalmából számos magyar közösség készül programokkal és egyéb projektekkel. Az alábbiakban osztjuk meg a Diaszpóra Tanács elnökének, Lauer Andrea által összegyűjtött eseményeket.

 

Összetartozásunk Tüze

Előadó: Lendvai Lintner Imre. Elnök, Külföldi Magyar Cserkészszövetség

https://gyujtsukmeg.ma/

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezésének célja, hogy 1000 helyen és közösségben lobbanjon lángra az összetartozásunk tüze szerte a világon. A felhívás mindenki számára nyitott, nem csupán a cserkészek megmozdulása. A kezdeményezés feleleveníti a kettős állampolgárság bevezetésnek 10. évfordulóját, megemlékezik a Trianoni Békediktátum 100. évfordulójáról, és megünnepli Szent István királyunk magyar államalapításának 1000. évfordulóját. A részvétel regisztrációhoz kötött, a tartózkodási helyet a weboldalon kell megadni, tüzet vagy 3 gyertyát kell gyújtani június 4-én délután 2:20-kor PM (EST), majd az eseményen készített videót, illetve fotót meg kell osztani a gyujtsukmeg.ma oldalon. ** Részletek a csatolmányban az emailben**

Nemzeti Összetartozás Fája

Előadó: Mirk Zita, diaszpóra kapcsolattartó, Magyarország Nagykövetsége, D.C.

https://ottawa.mfa.gov.hu/news/nemzeti-oesszetartozas-faja-program

A Nemzeti Összetartozás Fája programot eredetileg Magyarország Ottawai Nagykövetsége indította el. Magyarország Washingtoni Nagykövetsége a projekt megosztásával a kezdeményezés mögé állt, mellyel ösztönzi a közösségeket a részvételre. A nagykövetség fényképek, videók megosztását várja konzuli kerületeinek közösségeitől a Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából. A Chicago-i, Los Angeles-i és New York-i diplomáciai képviseletek már csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 

Templomi harangszó összehangolása:

Előadó: Molnár Zsolt, Bocskai Rádió

https://777blog.hu/2020/05/21/junius-4-en-megszolalnak-magyarorszag-harangjai-igy-emlekezunk-trianonra/

A kezdeményezés eredetileg Magyarországról indult, a helyi egyházak és közösségek szervezésében. Clevelandben Molnar Zsolt figyelt fel a megmozdulásra, és hívta fel a város körüli magyar egyházak figyelmét arra. A templomok harangjai június 4-én délelőtt 10:30-10:32 AM (EST) között szólalnak majd meg a békediktátum aláírására emlékezve. A csatlakozás lehetősége közösségek számára nyitott, amennyiben van rá érdeklődés.

 

AMIT Videó

Előadó: Marietta Walter, Minnesota Magyarok, KCSP gyakornok (producer, AMIT Video)

https://youtu.be/yZtBHTXJd2Y

Az “Összetartozunk” kisfilmben egy nemzetiszínű gombolyag vándorútján keresztül nyerhetünk bepillantást abba, hogyan élik meg magyarságukat az Észak-Amerikában élő gyerekek, valamint mit jelent számukra a nemzeti összetartozás. A film maga és elkészítésének körülményei tükrözik, milyen összetartóan működnek együtt a magyar nemzet tagjai ebben a nehéz időszakban.

19 iskola (4 Kanada, 15 USA) 46 energikus diákja, 2 házi kedvenc (kutya és macska), valamint 53 lelkes felnőtt vett részt a projekt megvalósításban.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság “Milyen jó, hogy itt vagyunk” pályázatára inspirációnak szánt alkotás május 23-án került posztolásra a KCSP youtube csatornáján.

 

Együtt határok nélkül – június 7.

https://www.facebook.com/events/250858236234604/

Virtuális Színház – Együttműködünk Határtalanul

A Zoom alkalmazáson keresztül bemutatott online program fókuszában a határon túli magyar művészet áll. Előadók: Pazaurek Piros, HungarianHub, Nagy Ildikó, New York-i Magyar Ház – Gryllus Dániel – Június 7., vasárnap, 1.00 – 2.00 PM (EST)

 

„Magyar vagyok” videóprojekt

https://youtu.be/TfCBFPGlbxY

Előadók: Tulipán Sarolta, Hungarian Community Church of Georgia, Pataki Ildikó, San Francisco. A videó május végén jelent meg, melyben 19 országból 32 személy üzenete hangzott el.

 

Virtuális megemlékezés és kulturális program

Előadó: Antal Tímea, Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány

„Áldott légy nemzetem, áldott légy magyar nemzet!”

A virtuális megemlékezés a költészetet, a prózát és a zenét egyesítve egyedi, előre rögzített videókból áll. A megemlékezés Los Angelesből indul, viszont a közreműködők USA-ból, Kanadából, Magyarországról, valamint a Kárpát-medence magyarjai közül is  kikerülnek. Az esemény linkje június 3-án jelenik meg, a virtuális közös megemlékezés a youtube-on lesz megtekinthető június 4-én, 18:00 (PST).

 

A Diaszpóra Tanács regionális elnökeinek közös üzenete

Előadó: Andrea Lauer Rice, a Magyar Diaszpóra Tanács amerikai elnöke

A 7 regionális elnök közös üzenete a Nemzeti Összetartozás Éve és évfordulója alkalmából. Közzététel napja: 2020. június 3.

 

** MEGJEGYZÉS: Nemrégiben kihirdetett egyéb projektek **

 

Imalánc

https://777blog.hu/2020/05/26/egy-miatyank-a-magyarokert-imalanc-trianon-evfordulojan/

 

Közös éneklés

Szarka Tamás: Kézfogás

https://kezfogas.eu/?fbclid=IwAR2SC9ufVImSa6ciqhCOZenSFwQWKzt4QHT7TK67c2QCNX1PNx_l9NWpqp8

 

 

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.