Szinetár Dóra is felolvasott a Gyereknapi Virtuális Színházban – videó

06/02/2020
Az anyák napi műsor után a Gyereknapi Virtuális Színház is óriási sikert aratott: közel 45 család csatlakozott élőben, így mintegy 100-an nézték végig a mintregy egy órás műsort.

A mostani élő bejelentkezéshez csatlakozott Bánfalvi Eszter, színésznő, aki Csukás István művéből -gyerekkorunk nagy kedvencéből- az Oriza-Triznyák nyomoz című könyvből olvasott fel. Dániel András, író és illusztrátor, aki a saját könyvét mutatta be kitűnő előadásmódban, amely nagyon nagy sikert aratott a kicsik körében. Megtiszteltetés volt, hogy Szalóki Ági, népdalénekes interaktív módon készült fel a gyerekek szórakoztatására, amit láthatóan a szülők is nagyon élveztek. Szinetár Dóra és Makranczi Zalán színészpáros előre felvett videót küldött az amerikai magyar gyereknek, amelyből két mesét az alábbiakban meg is osztunk.

A Hungarian Summit a magyar összefogást támogató esemény idén márciusban, a floridai Daytona Beach-en került volna megrendezésre a HungarianHub nonprofit szervezet szervezésben. A vírus okozta helyzetre való tekintettel a teltházasnak ígérkező eseményt a szervezők elhalasztották. Az tervezett eseményen több jelentős hazai és Amerikában élő magyar művész, alkotó vett volna részt, amelynek előkészületeiben és szervezésében a HungarianHub és a Hungary L!ve Fesztivál lelkes önkéntes csapata vett részt. A közel egy éves előkészítést igénylő programot a szervezők nem akarták veszni hagyni, így a szervezésben részt vevő kreatív csapat elkezdett közösen online ötletelni. Az ötleteket és célokat összegezve kikristályosodott egy konkrét projektterv, amelynek a Virtuális Színház nevet adták. A kezdeményezéshez idő közben csatlakozott a New Yorki- Magyar Ház is.

Művészek:

BÁNFALVI ESZTER:
Csukás István: Oriza-Triznyák nyomoz

Bánfalvi Eszter 2003-tól 2007-ig a járt a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályba, tanárai Ascher Tamás és Novák Eszter voltak.
Először a Centrál Színházban, majd a Merlin Színházban is játszott. 2008-2013 között a Nemzeti Színház tagja volt.
A 2014-től 2018-ig a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagja. 2018-tól pedig szabadúszó színészként dolgzik. Élettársa, Bányai Kelemen Barna színművész, akivel közös gyermeke Boldizsár, 2018 decemberében született.

DÁNIEL ANDRÁS:
Kufli

Dániel András író és illusztrátor. Sokadik éve jelennek gyerekkönyvei, amelyeket eslősorban óvodás és kisiskolás korosztálynak ír. A könyveim nagy részét maga illusztrálja. Mind közül talán legismertebb Kufli sorozat, ami hét furcsa lényről szól, akik egy elhagyatott rét nevű különleges helyen élvezik az életet és keverednek különféle kalandokba. A róluk szóló könyvek alapján sikeres rajzfilmsorozat is készült.

SZALÓKI ÁGI:
2004-ben alapította első zenekarát és készítette el első lemezét, a gyerekeknek szóló Téli-nyári labodát. Példaképei és mesterei Sebestyén Márta, Dresch Mihály, Szakcsi Lakatos Béla valamint erdélyi magyar és cigány falusi énekesek. Külföldön legtöbbet az Egyesült Államokban és Németországban koncertezett, de Magyarországot képviselte Jeruzsálemben, Pekingben, Moszkvában, Tokióban is valamint Európa számos országában. Nyolc lemeze jelent meg Japánban. Fontos számára a társadalmi szerepvállalás, több alapítvánnyal is együtt dolgozik, elsősorban a gyermekek segítése érdekében. Többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

 

Ötletgazdák:
Pazaurek Piros- HungarianHub, elnök
Boros Anna – Hungary L!ve Fesztivál Szervező, színművész

Az esemény háziasszonya, szervezője: Nagy Ildikó- Magyar Ház vezető, New York

Kreatív csapat:
Kiss Katinka, KCSP ösztöndíjas
Kovács Brigi, Hungary L!ve Fesztivál produkciós vezető
Levko Esztella, Hungary L!ve Fesztivál szervező, színművész
Boncz Ádám, Hungary L!ve Fesztivál szervező, színművész
Kozma Zsófi, Hungary L!ve Fesztivál szervező, színművész

 

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.