Magyar Tudomány Ünnepe 2020- Angol nyelvű portréfilmek ingyenes megtekintése

11/04/2020

A Magyar Tudományos Akadémia ez évben 17. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét. A Magyar Tudomány Ünnepének, jeles programsorozatának idei mottója: „Jövőformáló tudomány”.

„A körülöttünk lévő világ megismerhető, bár még nagyon sok titkot rejt. Azt, hogy napról napra mégis többet tudunk róla, a tudománynak köszönhetjük. Az emberiség egyre gyarapodó közös tudáskincse képezi az alapját jövőnk alakításának. Formálni elsősorban azt tudjuk, amit ismerünk és értünk. A Magyar Tudományos Akadémia egyik fontos küldetése, hogy a tudományt ne csak művelje, hanem közvetítse is a társadalom számára”. (Erdei Anna, MTA főtitkárhelyettes)

E neves programhoz kapcsolódva, Magyarország Los Angeles-i Főkonzulátusa örömmel tájékoztatja a tudományos élet iránt érdeklődőket, hogy elérhető online Gerebics Sándor két dokumentum-portréfilmje: „Nicolas Schöffer rendkívüli világa” (Extraordinary World of Nicolas Schöffer) és „Az adj nekem egy Bírót” (Give Me a Biro) címen.

A Pannonia Entertainment felajánlotta, hogy 2020. november 3. és 2020 november 15. között biztosítja a filmhez való díjtalan hozzáférést.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnöki Kabinetiroda támogatásával készült két dokumentum-portréfilm, -melyek szereplői között Kossuth-díjas művészek is közreműködnek- megtekinthetőek az alábbi linkek megnyitásával és  jelszavak megadásával:

Nicolas Schöffer rendkívüli világa (Extraordinary World of Nicolas Schöffer)
(színes, magyar dokumentum-portréfilm, 25 perc, 2015, Full HD, angol nyelvű változat)
https://vimeo.com/474774928

pass: pannonia-NS

„A művész feladata korunkban nem művek létrehozása, hanem az alkotási folyamat megteremtése.” (Nicolas Schöffer)
A 60-as évek korszellemének markáns jellemzője volt az emberi szellemi energiákba vetett optimista hit, a tudományos és a művészeti csoportok korábban soha nem látott mértékű együttműködése. Egyik legkiemelkedőbb, a jövő tendenciáit jelentősen befolyásoló, alkotóművésze volt Nicolas Schöffer, akit az egyetemes művészettörténet ma a kibernetikus művészet atyjaként tisztel.

Adj nekem egy Bírót! (Give Me a Biro)
(színes, magyar dokumentum-portréfilm, 25 perc, 2015, Full HD, magyar nyelvű változat angol felirattal)
https://vimeo.com/474769865

pass: pannonia-biro

 

„Voltam orvostanhallgató, autóversenyző, grafológus, biológiai kutató, biztosítási alkalmazott, de voltam szállítmányozó, festőművész, újságíró, könyvkiadó, szobrász és feltaláló is. Voltaképpen az a szakmám, hogy nincs szakterületem.” – írja magáról Bíró. Legfőbb találmánya – a golyóstoll – éppen újságírói pályájához kapcsolódik.

Török Réka Dalma

Gyakornok (margeting, social media) 2019. februárban a férjem munkahelyétől kaptunk egy lehetőséget, hogy Amerikába költözzünk, így pár hónappal később 8 bőröndünkkel együtt földet értünk New Jersey-be. Korábbi terveink között nem szerepelt, hogy elhagyjuk Európát, de nem szerettük volna kihagyni ezt a lehetőséget…és milyen jól döntöttünk 😊 Én nyelvismeret és munka nélkül, mondhatni „potyautasként” érkeztem, és eleinte fogalmam sem volt, hogy mit is csinálhatnék itt kint. Az első év nehézségei után rátaláltam a HungarianHub-ra, ahol úgy érzem hasznos tagja lehetek az itteni magyar közösségnek, és marketing gyakornokként szakmailag is fejlődhetek. Szabadidőm nagy részét szeretem a szabadban, parkokban tölteni a család négylábú tagjával vagy Manhattan utcáit járva új helyeket felfedezni.

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.