Pécsi Egyetemi Kórus a Hungarian Summiton!

04/20/2022
A Hungarian Summit programjának egyik gyöngyszeme a Pécsi Egyetemi Kórus előadása lesz, amelyről Prof. Dr. Lakner Tamás, Liszt-díjas karnagy mesél nekünk.
Az egyetemről érdemes tudni, hogy nem csak tanár-, de művészképzéssel is foglalkozik, amin belül hangszerművész, énekművész és kórus karnagy képzés folyik. Ehhez hozzá tartozik, hogy a hallgatóknak részt kell venniük zenei együttesekben. Szimfonikus zenekarban, fúvós zenekarban vagy kórusban szerepelnek.
Prof. Dr. Lakner Tamás, Liszt-díjas karnagy az egyetem professzora és 5 éve vezeti a kórust. Összesen 63 díjat nyert nemzetközi versenyeken, megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét és Pécs Város Kulturális Nagydíját. Az 5 év alatt két nemzetközi versenyen is kiemelkedően szerepeltek, Szlovákiában az egyetemi énekkarok európai kórusversenyén és Belgiumban egy nemzetközi ifjúsági kórusversenyen értek el első helyezést.  Ezen felül Kínában kétszer voltak kéthetes turnén. 2015-ben Európa legnagyobb kórus szövetsége Pécsett rendezte meg fesztiválját, amelynek az Egyetemi Kórus volt a kiemelt fellépője. Továbbá, az eszéki egyetem kórusával dolgoznak együtt egy közös produkción.
A kórus Európa élvonalába tartozik és nem idegen számukra a nemzetközi szereplés, de a Hungarian Summiton most mutatkoznak be először. Elsőként a megnyitón hallhatjuk őket 4-5 szám erejéig, majd május 14-én este adnak egyórás nagykoncertet.
Forrás: https://www.art.pte.hu/hirek/pecsi_egyetemi_korus_sikere_kinaban
Mit hallhat majd a nagyérdemű?
A repertoár igen széles a kórusirodalom legnagyszerűbb darabjaitól a modernebb feldolgozásokig. Az összeállításban megjelenik majd egy kis reneszánsz, egy kis romantika, de a fővonalat a magyar kóruszene alkotja majd, többek között felcsendülnek Kodály Zoltán és Bartók Béla művei. A kórus fiatal csapatából kifolyólag nem állnak messze tőlük a populárisabb darabok sem. Egy Queen összeállítást és operettek közül a Csárdás királynőből és a Mágnás Miskából énekelnek majd. A karnagy úr elmondása szerint mindig bevonják a közönséget is a produkcióba.
Akinek felkeltettük az érdeklődését, az május 12-14. között tehát a floridai Daytona Beach-en találkozhat a Pécsi Egyetemi Kórussal. További részletek: HungarianSummit.com

szentesedina.agnes

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.