Vajon van nyelve a budapesti Lánchíd kőoroszlánjainak?

05/03/2023
Ezt a blogot el kell olvasnod ahhoz, hogy megtudd a választ, ha még nem hallottál róla.

Ahogyan a hidak összekötnek föld- és városrészeket, úgy köti össze egymással a Hungarian Hub az amerikai magyarokat az anyaországgal. Innen jött az ötlet, hogy Magyarország fővárosát, Budapestet imádó amerikai barátom, Franklin Ames képeinek segítségével ma hidakat mutatok be. Budapest hídjai is megihletik a fotósokat, népszerű téma napfelkeltekor, naplementekor, villamossal és parlamenttel, Citadellával a háttérben. Az előző alkalommal egy budapesti sétán voltunk, amit ITT olvashatsz.

A nemzeti szimbólummá vált híd

A Duna több részre osztja Budapest területét. A városrészeket 13 közúti és 2 vasúti híd köti össze egymással a folyó felett. Budapest Duna-parti látképe a Világörökség részét képezi 1987 óta. Mára turisztikai szempontból Budapest Duna-hídjai közül a világ egyik legtöbbet fotózott mérnöki alkotásaként tartják számon a Lánchidat. A nemzeti szimbólummá vált híd építésében két Clark is közreműködött. William Tierney Clark angol építész a kor divatjának megfelelően klasszicista stílusban tervezte. A kivitelezés irányítója a skót származású Adam Clark volt. A két férfit semmiféle rokoni szál nem fűzte össze. Adam Clark le is telepedett Budapesten, róla nevezték el az Alagút és a Lánchíd közötti teret (Clark Ádám tér), ahol Borsos Miklós szobra jelzi a nulla kilométerkő helyét.

A Lánchíd az első állandó híd Pest és Buda között, egyben az első dunai híd is. 1839-1849 között épült, teljes nevét a „legnagyobb magyarként” emlegetett gróf Széchenyi Istvánról, az egyik fő támogatóról kapta. Az átkelésért kezdetben mindenkinek fizetnie kellett, még a nemeseknek is. A díjfizetés 1918-ban szűnt meg. A Lánchíd esett már át felújításon, ez a felújítás a II. világháborúban nagyrészt elpusztult, a felrobbantott híd újjáépítése után jó három évtizeddel, 1986–88 között történt és legutóbb 2021 tavaszán kezdődött, amely előre láthatólag 2023 őszéig tart. A sors fura fintora, hogy Széchenyi egyszer sem kelt át a hídon. Nem volt jelen az átadáson sem, mert még előtte a Bécs melletti Döbling elmegyógyintézetébe került. A hídfők felhajtóinál 1850 óta őrködnek Marschalkó János lőcsei szobrászművész kőoroszlánjai. Téves az a nézet, hogy az oroszlánoknak nincs nyelvük. A jó válasz tehát a címbeli kérdésre, hogy van nyelvük, csak alulról, a járda szintjéről nem látszódnak.

Az uralkodóról elnevezett híd

Világszenzációként került be a hírekbe az Erzsébet királynéról elnevezett 11 170 tonnás híd 1903. október 10-ei átadása. Közbeeső pillér nélkül, egyetlen, 290 méter hosszú nyílással ívelt át a Dunán afféle függőhídként. Ez a mérnöki bravúrral létrehozott megoldás 20 évig egyedülállónak számított a világon. Építésekor átalakították miatta a pesti belvárost, aztán csodájára járt a fél világ. A 2. világháborúban majdnem teljesen megsemmisült, a közelmúltban kapott díszkivilágítást. Az eredeti és az újjáépített Erzsébet hídon is közlekedtek egykor villamosok, azonban 1975-ben megszűnt a hídon a villamosközlekedés, mert a villamosok miatt a híd lemezei repedezni kezdtek.

A híd, amit a pestiek becézni szoktak

A Szabadság híd eredetileg a millenniumi világkiállítás részeként épült a 19. század végén. A szecessziós stílusban épült hidat legelőszőr akkor építették újjá, miután a második világháború alatt súlyos károkat szenvedett. Ekkor kékesszürke színben is pompázott, mert nem volt zöld festék, így nem tudták az eredeti színre festeni. Az 1896. október 4-i átadáson maga Ferenc József illesztette be az utolsó ezüstszegecset a róla elnevezett 20 méter széles hídba, amely 333 méteres hosszával Budapest legrövidebb átkelője lett. A 2021-ben 125 éves híd mára kiemelt turisztikai érdeklődés célpontja, Budapest új jelképének tartják. Valamennyi pilonjának csúcsát turulmadarak díszítik. Ezeket és a többi díszeit, a korlátot, a címert a kapuzatok felett, de még a rajta áthaladó villamosokat is előszeretettel fotózgatják a turisták.

2017-től civil kezdeményezésre a híd minden nyáron négy-négy hétvégére újra a gyalogosok, kerékpárosok kreatív közösségi terévé alakul, és a nyári Budapest egyik legnépszerűbb, ingyenes, színes programokkal teli szabadidős helyszíne. A „Szabihíd” előzménye a 2016 nyarán – a felújítás miatt lezárt hídon – spontán szerveződő közösségi találkozóhellyé vált. Ha érdekel, nézd meg:

Piknik a lezárt hídon.

Szabihíd –  A szabadság hídja

Tedd próbára magad! JÁTÉK BUDAPEST HÍDJAIRÓL ITT

Fotók: Franklin Ames (további képeit ITT találod.)

Források:

https://dailynewshungary.com/turul-the-mystical-hungarian-mythological-bird/

https://kozelestavol.hu/10-erdekes-teny-a-szechenyi-lanchid-tortenetebol/

https://valyo.hu/projektek/szabihid/

https://welovebudapest.com/cikk/2023/1/29/vilagszenzacionak-szamito-mernoki-bravurral-epult-meg-az-erzsebet-hid-tortenete

https://www.vg.hu/velemeny/2020/06/nemzeti-buszkesegunk-a-lanchid

 

 

 

Szőllősi Judit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.