Jöttem, láttam, tapasztaltam! – Megérkezés Amerikába

01/11/2023

Az elmúlt hetekben a „Vigyázz Amerika, jövök!” blogsorozatunk az Amerikába utazni vágyó embereknek nyújtott egy virtuális teendők listát. Volt szó az úti cél kiválasztásáról, a belépéshez szükséges papírok megszerzéséről, a repülőjegy és szálláskeresési tippekről, biztosításról és adtunk 5+1 csomagolási tippet!

Most, hogy ezekkel a feladatokkal végeztünk, csettintsünk egyet és képzeletben máris az amerikai reptéren találjuk magunkat! Következő blogsorozatunk a „Jöttem, láttam, megtapasztaltam” leszállás pillanatával kezdődik, később pedig sok érdekes tapasztalatot fog elhozni, ami megkönnyítheti az Amerikába érkező, de akár a már itt élő magyarok életét is!

A leszállást követően egy jól kitáblázott út végén a beléptető kapu fog várni.  Itt egy határőr fogja ellenőrizni a papírjaidat és feltesz pár kérdést. Mindenképp legyen kéznél:

  • útlevél és belépési engedély
  • biztosítást igazoló papír
  • COVID-19 oltási igazolvány
  • meghívó vagy fogadólevél
  • ha már megvetted a visszafelé szóló repülőjegyet, akkor ajánlatos, hogy kéznél legyen.

Fontos, hogy ESTA vagy vízum ellenére is probléma lehet a belépéssel, így ajánlatos felkészülni az alapvető kérdésekre is. Ilyen lehet az utazás célja, időtartama, a szállás helye és más általánosabb jellegű kérdések.

Amennyiben vízummal utazol, nem feltétlen a vízum hossza határozza meg az országban tartózkodás idejét, hanem az útlevélbe írt vagy pecsételt dátum az, ami mérvadó lehet. Általánosságban fél éves terminust határoznak meg, azonban a meghatározása egyedi elbírálás alapján zajlik.

Ha megfelelő papírokkal tudod igazolni a fél évnél további tartózkodásod akkor lehetőség nyílhat rá, hogy hosszabb ideig maradj az államokban. Ez igazából a biztonsági ellenőrzésen és rajtad fog múlni!

Ha csupán egy pecsétet kaptál, de nem adtak információt a kilépési dátumról, akkor pedig ITT tudod hivatalosan ellenőrizni a meghatározott bent tartózkodási időt. Ha megadod az útleveled adatait akkor a rendszer kiadja az I-94-es nyomtatványt. Érdemes mindenkinek letölteni és kinyomtatni egyet, későbbre, mivel más ügyintézésnél is hasznos lehet.

Az igazoltatás után pedig hivatalosan is megérkeztél Amerikába! Üdv itt!

A blogsorozat következő részében szó lesz a vezetői engedély megszerzéséről, az autóvásárlásról és Amerikában szerzett élményekről. Ha van kedved, tarts velünk!

Dukai Edit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.