1776-ban július 4-én írták alá az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát, ami kimondta, az elszakadást Nagy-Britanniától. Ezt tűzijátékkal, felvonulásokkal és hot dog evő versennyel is ünnepelik az Amerikai Egyesült Államokban. A forró napsütés, a fagyizók hosszú sorai és persze az ünnepi hangulat, ami a július 4-i ünnepi készülődést kíséri. New York City-ben azonban ez a hangulat egyedülálló pompában ölt testet, különösen az ikonikus épületek és az éjszakai égbolt megvilágításában. Az általunk meglátogatott Grand Centrál Terminál és az Oculus is ünnepi fénybe öltözött Amerika Függetlenségének napját ünnepelve.

Az Oculus az az épületkomplexum, ami a New York-i Ground Zero közelében található. Ez a modern és lenyűgöző épület nem csupán egy közlekedési csomópontként működik, hanem a környék látványossága is lett az elmúlt években. Az Oculus egy spektakuláris, fehér futurisztikus szerkezet, amelyet Santiago Calatrava spanyol építész tervezett. Az épület különleges kialakítása és tiszta vonalai lenyűgözik a látogatókat, és gyakran szolgál fontos fotózási helyszínnek a turisták és a helybeliek számára.

 

Képösszeállítás: Szőllősi Judit.

Képek: Franklin Ames, továbbiakat ITT találsz.

A július 4-ei tűzijáték a város egyik legkiemelkedőbb eseménye, amely minden évben milliókat vonz az egész világból. A tűzijátékot a Macy’s nagyáruház szervezi, ami este 9 óra 20 perc körül kezdődik, kb. 25-30 percig tart. Felvezetésként a folyó közepén négy hatalmas hajóról nemzeti színű vízsugarakkal szórakoztatták a várakozókat. A legjobb megfigyelési a folyó mentén találhatóak. Persze időben ki kell menni, mert hatalmas a tömeg, de aki élelmes, vehet belépőt a legjobb kilátást biztosító helyekre. A város fényei már napnyugta után elkezdenek megcsillanni és elkezdődik a tűzijáték. 2023-ban 500 drone segítségével kelt életre a Szabadságszobor és a nemzeti zászló lebegett a folyó felett, ezt követte a felhőkbe emelkedő pirotechnikai művészeti csoda. Ez a show nem csupán a tűzijátékok rajongóit vonzza, hanem egy igazi közösségi élményt is jelent, amely összehozza az embereket az ünnepi hangulatban.

A káprázatos rakéták, az ámulatba ejtő színek és a szikrázó fények a zenével összhangban egy valódi vizuális és hangulati spektákulumot teremtenek. Valóban egy olyan esemény, amely emlékezetes élményeket nyújt mindazoknak, akik részt vesznek rajta. A tűzijáték után, amikor az éjszaka rásimul a városra, még mindig érezhető az ünnepi hangulat. Az emberek boldogan sétálnak az utcákon, mosolyogva és beszélgetve az élményekről, amelyeket az este hozott. A New York-i július 4-ei tűzijáték egy igazi csillagfényes élmény, amely emlékezetessé teszi az ünnepet mindenki számára. Remélem, élvezted ezt az összefoglalót, és kedvet kaptál ahhoz, hogy részt vegyél ezen az ikonikus ünnepi eseményen New York City-ben!

 

Szőllősi Judit

https://hungarianhub.com/wp-content/uploads/2022/01/lanchid_brooklyn_bridge_small.jpg

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként híreinkről, újdonságainkról!


szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

szia@hungarianhub.com

HungarianHub Inc.

Daytona Beach, FL 32114

© 2024 Minden jog fenntartva | HungarianHub

Bejelentkezés

Regisztrálás

Show Password

A személyes adataid csak az oldal működéséhez használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább. Adatkezelési tájékoztató.

Van már fiókod?

Elveszett jelszó

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.